Milers de dones participen en la mobilització en contra de la violència de gènere i altres formes de discriminació cap a les dones (EFE)
Milers de dones participen en la mobilització en contra de la violència de gènere i altres formes de discriminació cap a les dones (EFE)
Argentina

L'Argentina es mobilitza en contra de la violència de gènere arran de la violació i assassinat d'una noia de 16 anys

Una vaga d'una hora i una multitudinària manifestació per protestar contra els feminicidis després de l'assassinat d'una adolescent

RedaccióActualitzat

Milers de dones s'han mobilitzat aquest dimecres a l'Argentina en contra de la violència de gènere després de la violació i posterior assassinat, fa deu dies, d'una noia de 16 anys a Mar de Plata. Els diferents col·lectius que han organitzat la manifestació també han demanat a les dones que interrompessin el seu lloc de treball, durant la una i les dues del migdia, per denunciar aquests fets, que han horroritzat tot el país. 

"Juntes decidim parar l'activitat: les que tenen una feina formal i les que no, les cooperativistes, les precaritzades, les que treballen com a cuidadores i no reben salari, les desocupades, les estudiants, les artesanes i artistes, totes", diuen en un manifest publicat per diverses associacions feministes.

Diverses ciutats han estat escenari de mobilitzacions de dones, que vestien totes de negre, sota els lemes "Ni una menys" i "Prou violència masclista, ens volem vives", eslògans que han inundat les xarxes socials.

Tot això passa després que una jove de 16 anys, Lucía Pérez, fos violada i després brutalment assassinada, presumptament, per dos homes. La noia va morir arran d'una aturada cardíaca que li va provocar el dolor després que li introduïssin un objecte, segons ha determinat l'autòpsia. Ja hi ha dos detinguts, que s'exposen a una pena de presó de cadena perpètua.

El feminicidi és un fenomen que preocupa la societat argentina, motiu pel qual l'any 2014 es va crear una llei que penalitza específicament els feminicids. Un any després, a més, es va prendre una altra mesura amb l'objectiu de disminuir aquests crims i es va decidir que, cada any, el Trbunal Suprem de Justícia elaborés un registre nacional dels casos que van succeint. En l'últim any, 235 dones van ser assassinades i, en conseqüència, 203 nens, nenes i adolescents es van quedar sense mare.

Anar al contingut