Primer BioBlitz Metropolità (AMB)
Primer BioBlitz Metropolità (AMB)

L'Àrea Metropolitana de Barcelona busca 1.000 apassionats de la natura per comptar espècies als espais verds urbans

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge 20 de maig l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) organitza el primer BioBlitz metropolità a la xarxa de parcs i a les platges. Es tracta d'una jornada de ciència i recerca naturalista en què la gent tindrà l'oportunitat de conèixer i valorar la gran biodiversitat urbana d'aquests espais verds. L'AMB busca 1.000 apassionats de la natura per fer recompte d'espècies.

Durant la jornada es faran activitats de manera simultània en un total de 35 Jugatecambientals. Són activitats obertes a tothom, i que es poden fer sense inscripció prèvia. Per exemple, al parc del Litoral es farà un cens de flora i fauna a la desembocadura del riu Besòs.

El BioBlitz forma part de les activitats del Dia Mundial de la Biodiversitat, que se celebrarà el 22 de maig arreu del planeta. La jornada permetrà viure en primera persona la feina de camp que fan els científics.

Totes les dades obtingudes durant aquesta jornada es bolcaran a les plataformes Ornitho i Ocells del Jardí de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i també quedaran recollides al web de l'AMB a través del visor de fauna.

L'AMB anima els participants a utilitzar el Twitter i l'Instagram per dinamitzar aquesta primera cita metropolitana de cens d'espècies. Les etiquetes #BioblitzAMB, #BioblitzMetropolità, #CiènciaCiutadana i #JugatecambientalAMB i el perfil @JugatecaAMB serviran perquè els participants puguin penjar imatges de les diferents espècies que vagin trobant.

Anar al contingut