Riad

L'Aràbia Saudita trenca relacions diplomàtiques i suspèn vols amb l'Iran

També han estat detinguts a l'Iran 40 sospitosos de l'atac i incendi de l'ambaixada saudita a Teheran

RedaccióActualitzat
El govern de l'Aràbia Saudita ha decidit trencar relacions diplomàtiques amb l'Iran després de l'assalt d'aquest dissabte a la nit a l'ambaixada saudita a Teheran i també al consolat de la ciutat de Mashhad, segons ha anunciat el ministre saudita d'Afers Estrangers, Adel al-Jubeir.

En una roda de premsa, Al-Yubeir ha afegit que l'ambaixador iranià i la resta del personal diplomàtic a Riad tenen 48 hores per sortir de l'Aràbia Saudita.

Hores després de l'anunci, l'autoritat de l'Aviació Civil saudita ha comunicat la suspensió de tots els vols amb origen i destinació a l'Iran. Les companyies saudites prendran les mesures necessàrise per evitar el perjudici dels passatgers que ja tenen els bitllets reservats. 

D'altra banda, el secretari general de la Lliga Àrab, Nabil al-Arabi, també ha condemnat els atacs que van tenir lloc a Teheran i Mashhad després de l'execució del destacat clergue opositor xiïta a Riad Nimr Baqir al-Nimr. En un comunicat, Al-Arabi va qualificar els incidents a l'Iran com una "violació flagrant dels tractats i normes internacionals".

També han estat detinguts a l'Iran 40 sospitosos de l'atac i incendi de l'ambaixada saudita a Teheran durant les protestes per l'execució en aquest país del clergue xiïta dissident Nimr Baqir al-Nimr, segons ha informat el fiscal de la capital iraniana, Abbas Jafari Dolatabadi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut