Riad

L'Aràbia Saudita deté 431 persones sospitoses de pertànyer a Estat Islàmic

Encara no han estat detinguts tots els integrants de la xarxa, que estava estructurada en petites cèl·lules no interconnectades entre si, per raons de seguretat

RedaccióActualitzat

Les autoritats saudites han anunciat la detenció de 431 persones presumptament vinculades a una "organització terrorista" que, segons l'agència oficial de notícies saudita SPA, ha estat desarticulada i estava vincula al grup jihadista Estat Islàmic.

La majoria dels detinguts són de nacionalitat saudita, però alguns són iemenites, egipcis, sirians, jordans, algerians, nigerians, txadians i d'altres nacionalitats que no han pogut ser establertes per les autoritats.

Encara no han estat detinguts tots els integrants de la xarxa, que estava estructurada en petites cèl·lules no interconnectades entre si, per raons de seguretat, segons detalls oferts per SPA.

Els arrestats són sospitosos d'estar implicats en diversos atacs i explosions, entre els quals hi ha els dos atemptats contra mesquites xiïtes a la zona d'Al Qatif, a l'est de l'Aràbia Saudita, al maig i al novembre passats.

Amb aquesta operació, les autoritats saudites han evitat diversos atacs que previsiblement estava planejant l'organització. Sembla que un dels atemptats havia de ser a la capital, contra una mesquita pertanyent a les forces antiavalots que pot albergar fins a 3.000 fidels.

Segons les investigacions, els detinguts també es disposaven a atemptar contra seus diplomàtiques estrangeres i responsables de seguretat saudites.

Les autoritats saudites han augmentat la vigilància dels seguidors d'EI.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut