Barcelona

Lara obté el 26,8% de Vueling i reclama una junta extraordinària d'accionistes per censurar els gestors

El grup Planeta augmenta la seva participació a Vueling i ja controla el 26,8% de l'aerolínia. Inversiones Hemisferio, societat de la família Lara, ja era el primer accionista i ara ha comprat accions que representen gairebé l'11% del capital de Vueling. El consell d'administració de l'aerolínia es reunirà dimarts que ve després que Inversiones Hemisferio ha sol·licitat una junta extraordinària d'accionsites. Vol revisar la situació econòmica de l'empresa, censurar la gestió dels directius i, si és procedent, nomenar nous consellers. Aquests moviments arriben dues setmanes després que Josep Miquel Abad deixés la presidència per discrepàncies amb la gestió de la companyia.

Actualitzat
Aquests canvis s'han produït en una nova jornada alcista per a Vueling, el valor de la qual ha tancat la sessió a 15,20 euros, fet que suposa una pujada del 12,34%, la segona major revaloració de la jornada en el parquet espanyol, només superada per la de la immobiliària Astroc. Des de dimecres passat, quan les accions de la companyia van marcar el seu preu mínim històric, 8 euros, l'aerolínia acumula una revaloració del 90%. Malgrat la remuntada de l'última setmana, del començament d'any ençà Vueling, que avui s'ha negociat per valor de 79 milions d'euros, ha cedit en borsa el 53% del seu valor.

L'objectiu de la família Lara és que es revisi la situació de l'empresa, se censuri la gestió dels directius -el conseller delegat, Carlos Muñoz, i el conseller director general, Lázaro Ros- i, si és procedent, es nomenin nous consellers.

El consell d'administració de Vueling es reunirà dimarts que ve per analitzar el requeriment d'Inversiones Hemisferio pel qual la societat de la família Lara sol·licita la celebració d'una junta d'accionistes extraordinària per censurar la gestió dels seus directius. A la reunió del màxim òrgan de gestió de l'aerolínia es prendran "les decisions que es considerin més oportunes per salvaguardar els legítims interessos de la totalitat dels accionistes", segons ha informat Vueling en un comunicat.

La setmana passada, el president del grup Planeta, José Manuel Lara, va assegurar que Inversiones Hemisferio, principal accionista de la companyia, no tenia intenció d'abandonar Vueling sempre que es produïssin canvis en la seva gestió. Segons Lara, l'aerolínia encara té un llarg recorregut i continua sent una empresa en la qual es pot invertir, com ha quedat demostrat amb la compra d'un 10,96% addicional.

Els moviments d'Inversiones Hemisferio han tingut lloc dues setmanes després que Josep Miquel Abad deixés la presidència de Vueling per discrepàncies en la gestió de la companyia, la qual cosa va desembocar en una caiguda en borsa del valor, que va arribar dimecres passat a un preu mínim històric de 8 euros.
Anar al contingut