Laporta comenta que li agradaria plantejar una campanya "molt pròxima" als ciutadans.
Laporta comenta que li agradaria plantejar una campanya "molt pròxima" als ciutadans.
Barcelona

Laporta sospesa ser candidat a l'alcaldia de Barcelona el maig del 2011

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, sospesa seriosament la possibilitat de ser candidat a l'alcaldia de Barcelona a les pròximes municipals perquè, diu, com a expresident del Barça li agradaria treballar per la ciutat des d'un càrrec "de màxima proximitat" amb els ciutadans. En una entrevista Laporta ha avançat que Solidaritat valora presentar candidatura en 612 municipis catalans. A partir de l'experiència de les catalanes, des de la formació creuen que podrien obtenir representació local en els comicis del 22 de maig.

Actualitzat
Laporta ja ha començat a estudiar quines possibilitats té de ser candidat a l'alcaldia de Barcelona en un moment en el qual, segons que ha dit, els ciutadans busquen "renovació" i una "alternativa" al consistori, després de diverses dècades ininterrompudes de govern municipal de PSC i ICV, amb l'aliança d'ERC en algun període.

"Em puc presentar perquè ser alcalde és compatible amb ser diputat al Parlament, però encara no està decidit qui serà el candidat. Tenim en compte diverses possibilitats, i una és que jo m'hi presenti, però encara cal reflexionar més sobre això", ha dit Laporta.

El principal problema, ha reconegut el líder d'SI, és que en unes eleccions municipals s'exigeix un percentatge mínim del 5% dels vots d'una localitat per entrar al consistori i, en el cas concret de Barcelona, el passat 28 de novembre SI va aconseguir 20.433 vots, un 2,89%.

Laporta, no obstant això, confia en les seves possibilitats com a candidat i ha afirmat que té "interès", i que li agradaria ser alcalde de la seva ciutat. Si bé ha afegit: "Hi he de reflexionar una mica més, de la mateixa manera que vaig fer amb el meu pas a la política, quan vaig encarregar estudis previs per avaluar les possibilitats que hi havia".

Ara desitja actuar de forma semblant, i si els resultats dels sondejos li són favorables, li agradaria plantejar una campanya a l'estil de la qual va fer l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, molt "pròxima" als ciutadans.

Laporta explica que "a mi m'agradaria que féssim una proposta alternativa amb un candidat que tingui possibilitats d'èxit", perquè "són unes eleccions en les quals es mira molt la persona, la seva capacitat de gestió i de motivar la ciutadania per fer una administració molt més pròxima als ciutadans".

Sobre les negociacions amb altres partits independentistes per intentar formar una candidatura transversal, ha indicat que les converses encara no són oficials, però que hi ha "vincles" amb ERC i amb Reagrupament que poden aplanar el camí. També hi ha diàleg amb CiU, encara que les possibilitats d'un acord amb els convergents són molt menors.

Segons Laporta, si finalment la seva candidatura prosperés, li agradaria comptar amb la col·laboració i l'assessorament de persones molt pròximes a ell, com per exemple l'economista Xavier Sala i Martín, però ha recordat que aquest últim resideix a Nova York, motiu pel qual és difícil que es pugui incorporar al seu projecte de forma permanent.
Anar al contingut