Sant Joan Despí

Laporta està convençut que Solidaritat obtindrà representació al Parlament

Solidaritat Catalana per la Independència celebra aquest dissabte primàries per escollir els candidats a les pròximes eleccions. El seu líder, Joan Laporta, en una entrevista a "Els matins d'estiu", de TV3, ha dit que està convençut que tindran representació parlamentària, perquè tant el moviment de les consultes com la manifestació del 10 de juliol es reflectiran a les urnes. Laporta també deixa clar que només pactarà amb els partits i els representants parlamentaris que assumeixin el compromís de declarar la independència. Si fos per ell, si Solidaritat Catalana obtingués la majoria suficient, el mateix mes de gener proclamaria unilateralment la independència.

Actualitzat
El president de Democràcia Catalana i impulsor de la candidatura de Solidaritat, Joan Laporta, ja es veu al Parlament. Així ho ha confessat a Televisió de Catalunya, on s'ha mostrat convençut que aquest moviment obtindrà representació parlamentària. Laporta entén que les consultes sobiranistes celebrades a Catalunya i l'esperit de la manifestació del 10 de juny en resposta a la resolució del Tribunal Constitucional contra l'Estatut s'han de traduir a les urnes, i creu que Solidaritat pot canalitzar-ho.

"Aconseguirem d'una vegada per totes que el poble entri al Parlament, i acabarem amb el corporativisme polític i amb un blindatge de la cambra que l'ha deixat sense contingut polític", ha sentenciat Laporta. "Si pogués governar amb majoria suficient proclamaríem la independència al gener", ha afegit el president de Democràcia Catalana.

Encara hi ha temps per a la unitat

En declaracions a "Els matins d'estiu", Laporta ha dit que espera que la participació de tres formacions independentistes per separat no resti força a aquest sentiment al Parlament. Laporta assegura que encara hi ha temps perquè l'independentisme s'uneixi tot i que no sembla un objectiu fàcil d'aconseguir abans dels comicis, després que Solidaritat i Reagrupament, la formació que lidera Joan Carretero, decidissin diumenge passat presentar-s'hi per separat.

Les llistes, l'escull amb Carretero

Laporta assegura que amb Carretero hi ha molta afinitat i que el que els ha separat és la forma de confeccionar les llistes. Solidaritat aposta per fer-ho per la via de l'elecció directa, i aquest dissabte 17.000 militants del moviment podran escollir els seus candidats. Reagrupament, en canvi, ja tenia la seva candidatura a punt.

Laporta ha indicat que espera que hi hagi molta participació en aquestes primàries perquè, diu, donaran al moviment una forta legitimitat.

L'endemà de les eleccions

Laporta ha reiterat que no formarà part de cap govern que no assumeixi el compromís de declarar la independència al Parlament la pròxima legislatura.

En cas que no obtingui cap diputat, Laporta sosté que no es retirarà de la política.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut