Barcelona

Laporta creu que només la independència acabarà amb "l'espoli fiscal" de Catalunya

Joan Laporta considerable inviable que la proposta de concert econòmic que formula CiU perquè implica que el PSOE i el PP hi estiguin d'acord. Envoltat d'una multitud, Laporta ha repartit bitllets falsos de 500 euros a la Boqueria per simbolitzar "l'espoli fiscal" que pateix Catalunya i ha defensat que l'única manera de sortir-se'n és mitjançant la independència. Segons els càlculs de Laporta, la independència permetria que cada català disposés de 3.000 euros més cada any.

Actualitzat
El cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha quantificat en 60 milions d'euros diaris l'espoli fiscal de Catalunya i ha rebutjat que la solució sigui el concert que proposa CiU.

"Un concert econòmic a Catalunya és inconstitucional, perquè així ho ha declarat ja el Tribunal Constitucional, però és que, a més, és políticament inviable perquè haurien de posar-se d'acord PSOE i PP, i ja m'explicarà Artur Mas com pensa aconseguir-ho, quan ni tan sols va ser capaç que s'entenguessin amb l'Estatut", ha advertit.

Laporta ha argumentat que tenir un estat propi "permetria a Catalunya gestionar íntegrament els seus impostos, i això significa més recursos per afrontar la crisi". La seva aposta és la d'una Catalunya independent dins de la Unió Europea, que permetria tenir "pensions més dignes, salaris més alts i que els nostres empresaris obtinguessin més beneficis".

L'expresident blaugrana ha passat per les parades del mercat de Sant Josep i durant el recorregut ha atès les peticions d'autògrafs i fotos, tant de catalans i immigrants com de turistes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut