Captura de pantalla de la interfície de l'aplicació.
L'aplicació permet buscar en un radi de tres illes altres usuaris que també busquin taxi amb el mateix destí.
Barcelona

L'aplicació JoinUp Taxi acumula en dos mesos unes 2.000 descàrregues, 150 taxistes adherits i 300 viatges

JoinUp Taxi va néixer fa dos mesos a Barcelona i ja acumula unes 2.000 descàrregues i 150 taxistes adherits. A través seu, s'han fet 300 viatges, un 15% dels quals han estat compartits.

Actualitzat
Sabies que compartir taxi per anar a l'aeroport equival a plantar un petit arbre? Amb la fita de la sostenibilitat - els petits canvis són poderosos, que deia el capità Enciam- i també buscant comoditat i un preu més econòmic, va néixer fa dos mesos JoinUp Taxi.

Es tracta d'una aplicació per a mòbil que permet als seus usuaris buscar companys per compartir taxi. La idea la van tenir un parell de barcelonins i ja suma al voltant d'unes 2.000 descàrregues i 150 taxistes adherits.

Els usuaris de JoinUp Taxi que busquin compartir vehicle han d'escollir un trajecte a un dels destins de la ciutat que l'aplicació preveu, com estacions de tren o llocs turístics, seleccionant la data i hora.

El sistema busca coincidències amb altres usuaris que estiguin com a màxim a tres illes de distància en un marge de temps de 30 minuts. Si n'hi ha, et mostren quines són i t'ofereix la possibilitat d'unir-te al trajecte. Tots els ocupants pugen en un mateix punt, el del primer passatger que ha demanat compartir. Si no n'hi ha, l'usuari pot crear la seva pròpia sol·licitud de taxi compartit.

Els usuaris paguen a parts iguals el cost del viatge, excepte l'equipatge, i l'aplicació ofereix la possibilitat de puntuar els companys de viatge després de cada carrera, així com el servei rebut per part del taxista.

Els clients poden sol·licitar també una carrera individual, amb l'estalvi de no haver de trucar per telèfon i que la bandera es baixa quan pugen al vehicle.

De moment s'han fet 300 viatges, un 15% dels quals han estat compartits, la majoria a l'aeroport de Barcelona.

Beneficis múltiples

Segons els promotors, el sistema, a més d'estalviar costos als usuaris, fomenta la mobilitat sostenible ja que redueix l'emissió de gasos contaminants i contribueix a una utilització més gran del taxi, "en un moment de clara crisi en aquest sector".

Per això, JoinUp Taxi compta amb comptadors que permeten visualitzar tant l'estalvi econòmic com la reducció d'emissió de CO2 acumulada per l'usuari a partir dels seus trajectes compartits.

De moment, Barcelona

El dispositiu, que compta amb el suport de l'Institut Metropolità del Taxi, va començar amb 120 taxis associats i ara ja en són 150. Les expectatives són ampliar la xarxa a 600 vehicles durant el primer any de funcionament, període en el qual preveu donar servei a 60.000 usuaris.

Taxistes de Madrid o Castella i Lleó s'han interessat pel projecte, però, de moment els plans d'expansió es limiten a Madrid, on preveuen començar a funcionar a principi de l'any que ve.

L'aplicació està disponible per a iPhone i Android i és gratuïta per als clients, que poden reservar les carreres amb una setmana d'antelació.

En canvi, els taxistes paguen 0,99 euros per cada servei que fan, però no han de pagar res per donar-se d'alta en el sistema.

Anar al contingut