Barcelona

L'any acabarà amb el cel amb pocs núvol, mestral i temperatures altes

Acabem l'any amb sol i ambient suau. Els núvols quedaran restringits al vessant nord del Pirineu. El mestral minvarà al llarg de la tarda.

Néstor GómezActualitzat
Dades d'avui: temperatures, precipitacions i vent
Temperatures màximes càlides aquest migdia amb valors que han tocat els 20 graus, és el cas de Tarragona, Alcanar, Vilafranca del Penedès, entre d'altres.

Les temperatures matinals han estat positives a tot arreu, de manera que, de glaçades, n'hi ha hagut ben poques i restringides a les cotes altes del Pirineu, algunes poblacions del Pirineu i punts de la depressió central. Els valors més baixos només han arribat als -2 graus a Boí (2.500 metres), el Pont de Suert, la Pobla de Segur i Oliana.

Durant la primera meitat del dia, el cel cobert del Pirineu ha deixat caure algunes precipitacions. Els registres més importants fins a primera hora del matí són: 20 mm a Lac Redon, 12 a Malniu i 11 a Vielha.

Les ratxes assolides durant aquesta nit i matinada han sigut les més altes del dia. Les ratxes de mestral han assolit valors de 111 km/h a l'Hospitalet de l'Infant i els 108 a l'Albiol, al Pirineu destaquem els 78 km/h a Salòria.

Últim dia de l'any amb pocs núvols, a la Vall d'Aran cel cobert
La retirada de l'aire fred i la presència del vent de mestral permetran una jornada amb molta suavitat tèrmica l'últim dia de l'any. Cap al migdia, les temperatures màximes pujaran arreu amb valors que al litoral s'acostaran als 20 graus, i anirà acompanyat d'un cel força serè arreu. L'excepció del bon temps la trobarem al vessant nord del Pirineu, amb una mica de neu a cotes superiors als 2.000 metres.
El mestral continuarà ben viu durant la tarda, si bé les ratxes ja no seran tan fortes com les registrades fins a primera hora del matí.

Cap d'Any de sol i bon temps

La primera jornada de l'any 2012 estarem sota el radi d'acció de l'anticicló, cosa que ens permetrà gaudir de sol a tot el país. Hi haurà boires a la depressió central que s'esvairan cap al migdia.
El mestral bufarà moderat a la zona del delta de l'Ebre només fins a mig matí. A partir d'aleshores desapareixerà i, de cara al vespre entrarà el garbí.
Les temperatures matinals tornaran a baixar com a conseqüència dels vents en calma de matinada. El descens serà més acusat a les comarques del Pirineu, prepirineu i prelitoral. Pel que fa a les màximes, seran molt similars a les registrades dissabte o una mica més baixes.

I la setmana que ve...
La setmana que ve arribarà amb neu. L'arribada d'un sistema frontal que escombrarà el Pirineu deixarà nevades que podran ser abundants al vessant nord.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut