L'Anuari Mèdia.cat denuncia 139 incidents violents en contra de la independència

El Grup de Periodistes Ramon Barnils publica una nova edició de l'anuari, amb reportatges sobre temes que consideren "silenciats"

Actualitzat

A Catalunya va haver-hi 139 incidents "violents" amb motivació "política" en actes en defensa de la unitat d'Espanya entre el 8 de setembre i l'11 de desembre de l'any passat. Els comptabilitza un dels reportatges publicats en l'Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics, publicat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, sobre temes que consideren "silenciats" o "maltractats" pels mitjans convencionals.

En la investigació "En nom d'Espanya", el fotoperiodista Jordi Borràs afirma que, entre aquests incidents hi ha 86 agressions físiques i, com a mínim, dos casos de violència sexual.

Un altre dels reportatges explica com diverses empreses amb una forta presència als Països Catalans són algunes de les principals beneficiàries dels fons europeus de seguretat i control de fronteres d'agències com Frontex. A "El capital català que construeix l'Europa fortalesa", la periodista Nora Miralles detalla que empreses com Indra han obtingut més de 109 milions d'euros en contractes, mentre que la UPC és l'única universitat de l'Estat que ha rebut fons destinats a la recerca de sistemes de seguretat a les fronteres europees.

Altres reportatges d'aquesta edició de l'Anuari aborden el control de la mala qualitat de l'aire al Camp de Tarragona, les conseqüències de la mala alimentació, la gestió privada de l'aigua a la Catalunya de Nord o la figura de Manuel de Pedrolo.

L'edició 2017 del volum també inclou sis articles d'anàlisi a càrrec d'experts que reflexionen sobre qüestions que han marcat el periodisme a Catalunya durant el 2017. Com és habitual, l'Anuari Mèdia.cat s'ha finançat a través d'una campanya de micromecenatge a Verkami que va tancar amb 8.980 euros recollits gràcies a l'aportació de 351 mecenes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut