El Born Centre de Cultura i Memòria, a la plaça Comercial de Barcelona. Pla general. Imatge del 4 d'agost del 2016. (Horitzontal)
El Born Centre de Cultura i Memòria, a la plaça Comercial de Barcelona

L'antropòloga Montserrat Iniesta, nova directora del Born

Iniesta serà la primera directora que dirigirà El Born Centre de Cultura i Memòria

RedaccióActualitzat

L'antropòloga i museòloga Montserrat Iniesta González dirigirà El Born Centre de Cultura i Memòria, després de guanyar el concurs públic que havia convocat l'ICUB.

Iniesta ha estat escollida en un concurs públic i per decisió unànime. Llicenciada en Geografia i Història i doctora en Antropologia Urbana i museologia, ha estat directora durant deu anys del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès.

Iniesta serà la primera directora del Born. El primer màxim responsable va ser Quim Torra, fins al 2015. Després se'n van fer càrrec Ricard Vinyes i Gerardo Pisarello.

Ara, la proposta de designació haurà de seguir els tràmits fins al nomenament formal de la nova directora.

Els dos últims anys no han estat exempts de polèmica per l'equipament. En primer lloc, per la reorientació de l'espai més enllà del Tricentenari de la caiguda de Barcelona i pel canvi de nom del centre, que passava de dir-se Born Centre Cultural a Born Centre de Cultura i Memòria. I després, per l'exposició d'unes estàtues franquistes al carrer, mostra que van acabar retirant després d'una setmana de polèmica.

 

 

Anar al contingut