Pròxim Orient

L'ANP i Hamas acusen Netanyahu de bloquejar el procés de pau amb condicions impossibles

L'Autoritat Nacional Palestina (ANP) ha condemnat immediatament el discurs del primer ministre israelià. L'ha acusat de bloquejar el procés de pau i ha rebutjat totes les condicions que va posar per solucionar el conflicte del Pròxim Orient. El cap de negociacions de l'ANP, Saeb Erekat, ha denunciat que Netanyahu no hagi reconegut "el problema dels refugiats ni la solució de dos estats per a dos pobles". Per la seva banda, Hamas, el moviment islamista que controla la franja de Gaza, ha denunciat "la ideologia racista i extremista" del primer ministre palestí. Així mateix, el cap del president Mahmud Abbas ha assegurat que Netanyahu ha declarat "la guerra als palestins i al món sencer".

Actualitzat
Per al portaveu de Hamas, Fawzi Barhoum, les paraules que ha pronunciat Netanyahu representen "la fi de tots els drets del poble palestí", i ha afegit que es tracta "d'una reiteració de la política del seu govern".

Per al cap de negociacions de l'ANP, Saeb Erekat, totes les condicions prèvies del primer ministre israelià "són inacceptables per als palestins" i l'ha acusat de "no tractar amb profunditat cap de les qüestions de l'estatut final" que cal negociar.





Anar al contingut