D'esquerra a dreta: Juan Manuel Linares, director de l'IES Milà i Fontanals; Blai Paco, president de la UEA; i Paula Arias, gerent de la U…
D'esquerra a dreta: Juan Manuel Linares, director de l'IES Milà i Fontanals; Blai Paco, president de la UEA; i Paula Arias, gerent de la UEA. Pla obert. 13 de juny de 2017. (Horitzontal)

L'Anoia vol fer visible la manca de professionals qualificats per cobrir l'oferta laboral al 17è Sopar Empresarial

ACN Igualada.-El lloc escollit per celebrar la 17a edició del Sopar Empresarial de l'Anoia, l'Institut Milà i Fontanals, és una declaració d'intencions. Amb la voluntat de posar de manifest la manca de professionals qualificats a la comarca per obrir l'oferta laboral que hi ha, la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), ha escollit aquest escenari per celebrar la trobada anual dels empresaris anoiencs. Al voltant de 450 empresaris es reuniran el proper 6 de juny en un acte que vol reforçar la importància de la formació en l'àmbit laboral i "millorar el desajust que hi ha entre l'oferta i la demanda", segons ha explicat el president de la UEA, Blai Paco. Per això, també es convidaran alumnes i directors de centres educatius de la comarca. Entre els convidats hi haurà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i al llarg de la vetllada s'entregaran els Premis UEA.

Fa temps que alguns sectors professionals de l'Anoia com les TIC, el químic i el metall es queixen que no troben treballadors qualificats a la comarca per cobrir les vacants de llocs de treball. Des de la Unió Empresarial de l'Anoia s'han endegat diversos projectes per tal d'equiparar la formació professional que s'ofereix al territori a la demanda de les empreses, però amb la 17a edició del Sopar Empresarial de l'Anoia es vol fer un pas més per visibilitzar aquesta situació. Per això, la UEA ha escollit l'Institut Milà i Fontanals per celebrar la trobada anual de l'empresariat anoienc. El president de l'entitat, Blai Paco, ha ressaltat aquest dimarts la importància de la formació en l'àmbit laboral i ha lamentat que "diferents sectors han anat reiterant que manquen professionals al territori i que hi ha un desajust entre l'oferta i la demanda". Per això, Paco veu molt important "apropar l'empresa a les escoles i donar a conèixer les especialitzacions empresarials que tenim a la comarca perquè els joves n'estiguin al cas i orientin la seva formació i vida professional de cara a aquestes especialitzacions". El lema escollit pel sopar d'enguany és 'L'actitud d'avui, millora el demà', ja que, segons Paco, "davant de qualsevol projecte és important tenir una base de coneixement, però sobretot adoptar una actitud pro activa i oberta". La imatge que acompanya el lema és una persona que està a punt de llançar-se a la piscina des d'un trampolí fet de llibres. En aquest sentit, el director de l'Institut Milà i Fontanals d'Igualada, des d'on cada any surten més de 400 nous titulats, ha expressat que la imatge és molt representativa perquè, segons ell, és important "primer formar-se bé i després llançar-se a la piscina". Com és tradició, en el transcurs de la nit s'entregaran els Premis UEA per distingir aquelles iniciatives empresarials que han destacat durant l'any anterior. Els premis inclouen vuit categories que es diferencien entre els Premis UEA i els premis en col·laboració amb altres entitats i institucions. Pel que fa als Premis UEA hi ha cinc categories: trajectòria empresarial, capacitat emprenedora, empresa innovadora, institució i compromís social de l'empresa. En relació als guardons en col·laboració amb altres entitats hi ha el Premi a la millor implantació de les TIC -en col·laboració amb TIC Anoia-, el Premi Campus Motor Anoia i el Premi a la Millor estratègia de Comunicació -en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes-. De la seva banda, la gerent de la UEA, Paula Arias, ha explicat que entre els convidats d'enguany hi haurà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, mentre que l'acte estarà conduit pel periodista Manel Fuentes. El format del sopar serà igual que el de l'any anterior amb una benvinguda en format 'networking', un sopar assegut amb un menú elaborat pel xef igualadí David Andrés i, finalment, una copa de cava també en format 'networking' per facilitar l'intercanvi d'experiències entre els assistents.

Anar al contingut