Els dos protagonistes de la sèrie "El asombroso mundo de Gumball'.
Els creadors de la sèrie "El asombroso mundo de Gumball' han participat a l'Animac de Lleida.
Lleida

L'Animac tanca la divuitena edició amb la participació de 23.000 visitants

La divuitena Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, l'Animac, tanca portes aquest diumenge a Lleida després de registrar gairebé 23.000 visitants, els mateixos que l'any passat. Durant quatre dies han visitat el certamen 250 professionals del sector i una trentena de directors de cinema d'aquest format.

RedaccióActualitzat

La divuitena Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, l'Animac, tanca portes aquest diumenge a Lleida, amb la satisfacció d'haver pogut mantenir el nombre de visitants de l'any passat: 23.000. I amb la satisfacció de la gran projecció internacional que ha tingut el certamen a les xarxes socials: més de 30.000 referències. Durant quatre dies, han visitat el certamen 250 professionals i una trentena de directors de cinema d'aquest format, i s'hi han fet tallers d'animació que han reunit més de 2.500 persones, i, com a novetats a destacar, l'espai per promocionar els nous talents i la incorporació del sector dels videojocs.

La directora de l'Animac, Carolina López, ha assegurat que seguirà apostant pels nous talents i pels videojocs aprofitant que "s'està generant un mercat de talent a Lleida", ciutat que, segons López, ja és una "incubadora, un lloc necessari on neix la creativitat". Una idea que ha reforçat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha destacat que "el posicionament de Lleida amb les tecnologies de l'animació és perfecte, gràcies a la Llotja i a la complementarietat del Magical", el centre de producció audiovisual.

L'Animac, que està organitzat per la Paeria, ha projectat 235 treballs -entre llargmetratges, curts, peces televisives i d'internet- repartits en quatre sessions oficials de curtmetratges. Gràcies a l'increment de la participació de professionals, directors i de visitants als tallers i a les conferències el certamen ja competeix amb festivals europeus de renom com el d'Annecy, a França, o el d'Stuttgart, a Alemanya.

D'entre totes les activitats, ha destacat la visita dels germans Terris, creadors de videojocs. També l'actuació en directe dels músics i realitzadors Peter Vacz i Joseph Wallace, al Petit Animac, secció que també ha crescut en aquesta edició, o totes les projeccions dels estudiants. També ha estat molt ben rebuda la conferència dels creadors de la sèrie de televisió 'El asombroso mundo de Gumball', Ben Bocquelet i Mic Graves, en la qual personatges dibuixats i infografiats en 3D conviuen en un entorn realista creat a partir de fotografies.
L'aposta de molts dels projectes que s'han presentat aquest any han estat els formats híbrids, els que barregen imatges reals amb dibuixos animats.

Anar al contingut