Un gos descansa als peus del seu jove propietari.
Ara hi ha un registre únic d'animals de companyia censats i identificats a Catalunya.
Barcelona

L'Anicom unifica els censos municipals d'animals de companyia en un registre únic

Agricultura signa un conveni amb el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya per millorar la identificació d'animals de companyia. Amb les dades que cediran els veterinaris es podrà completar l'actual registre únic que depèn del departament i que ja té registrats més de 75.000 animals.

RedaccióActualitzat
Agricultura signa un conveni amb el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya per millorar la identificació d'animals de companyia. Amb les dades que cediran els veterinaris es podrà completar l'actual registre únic que depèn del Departament i que ja té registrats més de 75.000 animals.

En virtut d'aquest conveni el CCVC es compromet a recollir les dades de la identificació veterinària de l'animal i les dades del propietari i introduir-los a l'aplicació informàtica del registre general d'animals de companyia del departament d'Agricultura, l'Anicom.

El registre permet conèixer les dades sobre els animals censats als municipis de Catalunya. Segons la llei de protecció dels animals, els ajuntaments han de disposar d'un registre censal d'animals de companyia i els propietaris estan obligats a inscriure-hi els seus animals.

La base de la lluita contra l'abandonament és la identificació i el cens dels animals de companyia, eines que permeten fer un seguiment de l'animal de companyia i en cas de pèrdua o abandonament de l'animal, possibilita la identificació del propietari perquè pugui recuperar l'animal, o iniciar un procediment sancionador contra la persona responsable de l'abandonament.

La identificació animal a Catalunya es fa des del 1988. Es va crear com un servei als clients de la clínica de petits animals. Va ser el primer arxiu d'aquest tipus a Espanya i el pioner en tots els aspectes.

És una eina d'atenció ciutadana de localització dels animals de companyia perduts, robats o extraviats, amb els recursos per poder avisar el propietari en cas de pèrdua o robatori. També serveix per mantenir un control de la traçabilitat sanitària de l'animal i fomentar la tinença responsable.




Anar al contingut