Ciclisme

Landis denuncia que li ofereixen un millor tracte a canvi d'aportar proves contra Armstrong

El ciclista nord-americà Floyd Landis, sobre qui pesa una acusació de dopatge que pot costar-li la victòria al Tour de França del 2006, ha denunciat haver rebut una oferta de l'Agència Antidopatge dels Estats Units (Usada) per obtenir una sanció reduïda a canvi de proporcionar "proves incriminatòries" contra el seu compatriota Lance Armstrong.

Actualitzat

"Se'm va insinuar que si proporcionava informació que pogués incriminar a Lance obtindria una sentència menor", ha explicat Landis en una teleconferència, tres dies abans que se celebri l'audiència pública sobre el seu cas, el 14 de maig.

La suposada oferta de tracte de favor va ser traslladada a l'advocat de Landis per un dels consellers legals de la Usada, Travis Tygart, que no va voler fer comentaris referent a això. Landis, de 31 anys, va assegurar que l'oferta de la Usada "no mereixia una resposta perquè es considera innocent i a més el seu cas no guarda cap relació amb Lance Armstrong, set vegades vencedor del Tour, sobre qui també hi ha sospites de dopatge.

El ciclista nord-americà s'ha proposat llançar un atac frontal contra la Usada fins al punt de soscavar la seva pròpia continuïtat: "Si perden aquest cas, deixen d'existir. No hi hauria un altre futur per a ells. S'han mostrat tan segurs que no tindrien cap autoritat moral per acusar ningú si jo demostro que sóc innocent", ha assegurat Landis.

Anar al contingut