Barcelona

L'ANC consultarà els socis sobre la celebració d'un referèndum vinculant per la independència

La consulta es farà abans del 3 de juliol

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional de Catalunya consultarà els seus socis sobre la celebració d'un referèndum per decidir sobre la independència, segons ha acordat el secretariat.

L'ANC considera que, després del desacord amb els pressupostos, el full de ruta ha quedat erosionat, i proposa que es convoqui un referèndum unilateral.

L'Assemblea considera que l'acord de governabilitat pactat al gener ha quedat en entredit després que els partits polítics no han estat capaços de mantenir la unitat. Per l'entitat independista, el full de ruta que va sortir de les eleccions del 27 de setembre ha quedat erosionat. 

La consulta es farà abans del 3 de juliol i la pregunta serà:

"Vols que l'assemblea exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un referèndum per decidir sobre la independència?"

Segons l'ANC, és el moment de tornar el lideratge del procés a la societat.

 

Si la resposta de la consulta interna és positiva, l'Assemblea exigirà al govern i al Parlament la celebració d'un referèndum amb resposta binària sobre una pregunta clara en relació amb la independència de Catalunya.

En cas de victòria del "sí" en aquest referèndum, l'entitat defensa  una declaració immediata d'independència. Així s'ha decidit en una reunió del secretariat nacional que han fet a Badalona.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut