Manifestació per la independència en la Diada a Barcelona el 2012
Manifestació per la independència en la Diada a Barcelona el 2012

L'ANC promet un "esclat de color" en una cruïlla de l'Eixample per la Diada

La campanya se centra en el lema "Tu ho vas començar, tu ho faràs"

RedaccióActualitzat

L'Assembla Nacional Catalana ja treballa per un nou acte multitudinari l'Onze de Setembre. En la cinquena assemblea, l'entitat ha anunciat que enguany vol omplir "una cruïlla de l'Eixample" de colors i de "sís" a favor de la independència.

Encara hi ha pocs detalls sobre la celebració, però la comissió de l'ANC que treballa per la Diada ja ha anunciat que es farà a la cruïlla entre Passeig de Gràcia i Aragó. Aquest és el vídeo que ha difós l'ANC sobre l'acte:


Segons ha explicat un portaveu de la Comissió de Mobilització, l'ANC treballa amb la idea que al setembre hi hagi el referèndum. Asseguren que "el relat" que presentaran es basarà en el camí recorregut. De fet, gran part de la campanya se centra en el lema "Tu ho vas començar, tu ho faràs". A l'assemblea s'ha corejat la consigna: "Nosaltres ho vam començat, nosaltres ho acabarem".

L'acte també es fixa en el "sí" com a eina de canvi i com a valor positiu:

"El 'sí' com a eina de canvi i com a valor positiu que suma, perquè això és el que volem: sumar a tothom i arribar a una cruïlla on nosaltres decidirem cap a on volem dirigir el nostre futur i el de la nostra descendència"

L'assemblea reconeix, però, que no poden saber què passarà al setembre. Admeten que la Diada que preparen variarà en funció del panorama polític:

"Tenim previstos possibles canvis polítics que podrien fer variar tant el missatge com la pròpia ubicació"

La comissió ha reconegut que té "el llistó molt alt", però espera que la d'enguany torni a ser una mobilització massiva.

L'ANC ha enviat també un missatge al govern de la Generalitat, que hi era present amb la figura de Puigdemont a l'assemblea de l'entitat.

"M'agradaria dir al govern, que el tenim aquí ben a prop, que la comissió i com a assemblea ens tindran al seu costat quan ens necessitin"

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut