Cornellà de Llobregat

L'ANC presenta a Cornellà de Llobregat les línies de treball dels pròxims 18 mesos

L'Assemblea Nacional Catalana exigeix als polítics no perdre el temps en discussions sobre calendaris

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha organitzat un acte a la Fira de Cornellà per presentar les línies de treball que s'obren per a la societat civil durant els pròxims 18 mesos intensos que comencen i en els quals i hi el projecte de construir una nova República més justa i democràtica.

L'ANC vol que la societat civil torni a agafar la iniciativa del procés independentista. La plataforma admet que el procés de negociació entre Junts pel Sí i la CUP per formar govern ha desanimat la ciutadania. Per això exigeix al govern i a la majoria independentista del Parlament que comencin a aplicar iniciatives per a la construcció del nou estat i deixin de discutir sobre els calendaris. 

L'acte ha comptat amb la presència de diverses personalitats destacades del món associatiu. També hi han participat diputats de Junts pel Sí i de la CUP. Hi han assistit Marta Rovira, d'Antoni Castellà i de Jordi Turull, entre d'altres. També hi havia Lluís LLach i Mireia Boya. Tots dos han parlat davant dels assistents a l'acte. Mireia Boya de la CUP declarava:

"Anem cap a la ruptura i hi anirem sense dilacions innecessàries. Hi anirem seguint un procès constituent que ha de ser participatiu i popular i pel camí no ens hem de deixar cap ni un dels drets socials que la nova República de Catalunya i Aran ha de tenir en el seu ADN. No ens ho podem permetre."

Lluís Llach, de Junts pel Sí, ha afegit:

"Dues màquines fantàstiques. Dues eines per poder lluitat. Un govern ferm, format i un Parlament amb majoria independentista. Aquestes dues eines s'han posat a treballar fa pocs dies i, estic segur, que amb elles avançarem contínuament. És evident que l'estat ens posarà tots els pals a les rodes possibles."

Sota el lema "Endavant República" l'ANC vol remarcar, segons ha manifestat, els èxits polítics que ha aconseguit aquest país els darrers anys i demostrar la unitat i la determinació de l'independentisme per encarar l'etapa que comença.

En la reunió d'aquest dissabte s'ha parlat sobre quin ha de ser el paper de la societat civil en els pròxims mesos.

Jordi Sànchez president de l'ACN ha explicat que aquesta és l'etapa final de construcció de la República i que el que ara queda és tant o més difícil del que s'ha fet en els últims anys.

Segons ha dit, els fonaments d'aquest edifici són els dos milions de vots, les desenes de mobilitzacions i els milers d'imatges que s'han vist del procès arreu del món.

A partir d'ara, ha dit Sànchez, s'ha de treballar de valent per tornar a engrescar la gent, perquè tothom faci la seva aportació. Perquè aquesta no ha de ser la la Constitució dels dos milions sinó que ha de ser de la tothom, de tot Catalunya. Ha indicat que volen un procès de baix a dalt, obert a tothom i aquest és el compromís que l'Assemblea ha pres a Cornellà.

Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència tindran també una estreta col·laboració amb el Parlament alhora d'elaborar la Constitució Catalana per garantir-ne la participació ciutadana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut