Barcelona

L'ANC nega una per una les acusacions en què es basa Manos Limpias per demanar que la il·legalitzin

La presidenta de l'ANC nega una per una les acusacions per les quals Manos Limpias en demana la il·legalització. Afirma que el full de ruta és una proposta de treball i no cap pla per a la secessió, i que mai han rebut diners públics ni els han demanat.

RedaccióActualitzat

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha negat la major; o més ben dit, les tres majors. Una per una, Forcadell ha negat les acusacions en què es basa la demanda del sindicat d'ultradreta per demanar que il·legalitzin l'assemblea: que cridin a la insurrecció, que el seu full de ruta sigui un pla per a la secessió de Catalunya i que hagin rebut suport econòmic de la Generalitat i hagin malversat fons públics. Ho ha fet a "El matí de Catalunya Ràdio", l'endemà que Manos Limpias n'hagi demanat la il·legalització

Forcadell ha afirmat que des de l'ANC "no fem cap crida a la insurrecció, fem una mobilització social per a la independència de Catalunya, com amb la gran manifestació de l'Onze de Setembre passat o la Via Catalana". També ha defensat que el full de ruta "és una proposta que fem". "Nosaltres fem propostes i el govern és qui decideix, només faltaria. Nosaltres proposem el que s'ha fet normalment en tots els processos d'independència que s'han fet. Per això diem que és la Generalitat qui ha de controlar aquestes infraestructures. O volem ser independents i que un altre país ens controli?", s'ha preguntat.

Pel que fa a la data per proclamar la independència, el Sant Jordi de l'any que ve, el 23 d'abril del 2015, ha considerat que es tracta novament d'una proposta que està emparada per la llibertat d'expressió i que respon a l'objectiu d'independència per a Catalunya que desitgen. 

"Nosaltres no hem rebut mai fons públics, ni tan sols n'hem demanat"

Forcadell, que també ha defensat el caràcter i les maneres de l'ANC, "democràtiques i pacífiques, com hem demostrat", ha negat de ple l'acusació de malversació de fons públics i, de fet, ha negat que n'hagin rebut mai. "Nosaltres no n'hem rebut mai, i ni tan sols n'hem demanat. I sempre hem dit que en l'època que estem no podem demanar res a l'administració ni a cap institució. Hem treballat sempre, sempre, amb el suport dels nostres socis", ha emfasitzat.

"El full de ruta és legal; una altra cosa és si és mal interpreta"

Finalment, sobre el full de ruta denunciat per Manos Limpias, la presidenta de l'ANC ha assegurat que segons el parer de l'entitat, es troba "dins de la legalitat i és totalment correcte" i que, si de cas, "una altra cosa és si es malinterpreta". Forcadell ha afegit que es tracta d'un document de treball, no definitiu, i que es troba en procés d'esmena, per la qual cosa "no ens podem plantejar canviar-lo, perquè tampoc sabem com acabarà sent". 

 "Ens han denunciat per exercir la llibertat d'expressió i això és molt greu"

La presidenta de l'ANC també ha estat a "Els matins" de TV3 on ha exposat que no creu que pugui progressar la denúncia "perquè no té fonament. Tot i això, ha afirmat: "Ens han denunciat per exercir la llibertat d'expressió i això és molt greu". 

Forcadell, que ha reiterat que "mai no hem demanat cap ajut a cap administració i, per tant, mai no l'hem rebut", ha defensat que es financen a través del suport dels socis. I, en aquest sentit, ha reconegut que els atacs rebuts durant les últimes setmanes no han fet sinó incrementar les afiliacions "exponencialment". 

Forcadell ha explicat que han passat de 20.000 afiliats a l'ANC a 25.000 afiliats en una setmana. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut