Primer pla de Jordi Sánchez atenent els mitjans de comunicació a les portes del jutjat de Berga. 4 de novembre de 2016. (Horitzontal)
Primer pla de Jordi Sánchez atenent els mitjans de comunicació a les portes del jutjat de Berga. 4 de novembre de 2016. (Horitzontal)

L'ANC, l'AMI i Súmate donen ple suport a Venturós i asseguren que "cap decisió d'un jutge aturarà el procés"

ACN Berga.-Els representants de l'Assemblea Nacional Catalana, l'Associació de Municipis per la Independència i Súmate han mostrat el seu suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, aquest divendres al matí davant els jutjats de la capital berguedana. El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha destacat que cap decisió d'un jutge, "per espectacular que pugui ser", "ni frenarà el procés, ni ens fatigarà, ni ens dividirà". Sánchez ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania perquè es mobilitzi per defensar les institucions en la manifestació del proper 13 de novembre a Barcelona. Per la seva banda, el president de Súmate, Chema Clavero, ha assenyalat que amb la detenció de Venturós "l'estat espanyol ha traspassat la línia vermella", i ha afegit que ara que "ells han trencat els ous, nosaltres hem de fer la truita", en al·lusió a les paraules que el regidor de Vic Joan Coma va fer servir durant el ple que l'ha portat davant la justícia.

Per la seva banda, un dels membres de l'AMI i alcalde de Sallent, David Saldoni, ha destacat que amb la detenció de l'alcaldessa de Berga, "avui hem assistit a un nou atac a la democràcia". Segons Saldoni, l'atac ja s'ha anat veient des de fa temps amb requeriments a altres càrrecs electes, com a la presidenta del Parlament o a regidors d'altres ajuntaments. Des de l'AMI, creuen que ara el que cal fer és "tancar files tots plegats i donar el màxim suport a l'alcaldessa de Berga". David Saldoni també ha posat de relleu que la política "ha de fer política" i la justícia "ha de fer justícia", perquè "quan la justícia comença a fer política és quan es trenca el sistema i es converteix en una amenaça". El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha assenyalat que no és casualitat que l'ordre de detenció de Venturós hagi arribat el mateix dia "que el TC hagi decidit atorgar-se totes les capacitats per inhabilitar els polítics que considera que no han seguit les seves instruccions". Segons Sánchez, això és un clar "retrocés" en la defensa dels drets i cal que els ciutadans facin respectar les garanties institucionals, "unes garanties que ahir van saltar pels aires".

Anar al contingut