Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Barcelona

L'ANC i Òmnium critiquen la "judicialització" del procés amb la petició d'aplicar la via penal a Carme Forcadell

RedaccióActualitzat

Els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural critiquen la decisió de la Fiscalia de demanar la via penal per un delicte de desobediència per a Carme Forcadell.

Segons publica "La Vanguardia", la fiscalia ha enviat al Tribunal Constitucional un informe favorable a obrir la via penal contra la presidència del Parlament. Una petició que ja havia fet el govern espanyol.

En un acte conjunt amb altres entitats de cara a la Diada, tant Jordi Sànchez com Jordi Cuixart han lamentat el que qualifiquen de judicialitació del procés. Jordi Sànchez:

"Sabem que l'Estat espanyol ha optat per una via de judicialització, abandonant la via del diàleg polític, abandonant la democràcia i portant l'advertència i l'amenaça de la llei. Nosaltres només tenim una paraula: suport a totes les persones i institucions que es vegin amenaçades"

Jordi Cuixart assegura que no entenen quin és el moviment del govern espanyol:

"No entenem com la fiscalia ha entregat l'informe al Tribunal Constitucional intentant anar per la via penal contra una representant legítima del poble de Catalunya com és la presidenta Forcadell. Estem convençuts que, aquest 11 de setembre, tots els demòcrates que creuen i estan convençuts que la democràcia és el baluard més important que tenim les societats sortiran al carrer"

Crida a la participació

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium, juntament amb entitats sobiranistes com l'Associació de Municipis per la Independència o Súmate han tornat a fer una crida a la participació a les mobilitzacions de l'11 de Setembre per culminar, diuen, el procés cap a la independència.

 

El secretariat de l'ANC s'ha reunit al monestir de Pedralbes per ultimar els detalls de la Diada, en què, de moment, hi ha apuntades més de 100.000 persones.

Entre les reivindicacions hi serà la d'un referèndum vinculant i també la defensa de les institucions i autoritats catalanes.

Anar al contingut