Brussel·les

L'ANC i Òmnium, convençuts que "serà la manifestació més gran de Brussel·les"

Les dues entitats han demanat una reunió amb Juncker i alerten que "el que està en joc no és la independència de Catalunya, són els valors fonamentals de la Unió Europea"

Actualitzat

Des de Brussel·les, els vicepresidents de les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, han comunicat a la premsa els motius de la presència massiva de catalans a la capital europea a les portes de la manifestació que hi haurà demà.

Tot i que no han volgut donar xifres, sí que han donat per fet que superarà els 20.000 manifestants. Segons dades de l'organització, els consta que hi ha més de 250 autocars i molts cotxes particulars que faran cap a Brussel·les, a banda dels catalans que vindran amb avió i tren.

"No volem donar números però estem convençuts que serà la manifestació més gran de Brussel·les"

La manifestació han dit que servirà per agrair a tots els que els han donat suport, particulars, institucions i partits polítics belgues i d'arreu d'Europa.

Marcel Mauri ha dit que sobretot serveix per fer un toc d'alerta perquè estan en joc "els valors fonamentals de la Unió Europea" i s'ha mostrat esperançat amb una eventual implicació de les institucions comunitàries.

"Demà milers de catalans seran a Brussel·les, al cor d'Europa, en una manifestació que el que vol és dir a les institucions europees que són aquí a Brussel·les, aquest "wake up Europe", aquest "espavileu-vos", perquè el que està en joc no és la independència de Catalunya, el que està en joc són aquests valors fonamentals de la Unió Europea, i si aquests principis estan en perill a Catalunya vol dir que també estan en perill a Espanya i per tant a Europa."

Agustí Alcoberro, que s'ha dirigit en francès als mitjans de comunicació, ha parlat de repressió de l'estat espanyol a l'independentisme i de les circumstàncies en què es faran les eleccions del 21D.

Mil persones han estat ferides per la violència excessiva de la policia espanyola. Més de 700 alcaldes són perseguits per haver permès la votació. Allà on la policia espanyola serà condecorada per haver pegat homes, dones i gent gran 3.000 policies catalans hauran de declarar davant la justícia espanyola perquè ells no van fer igual.

Membres del nostre govern elegit han estat empresonats, segueixen empresonats o han estat forçats a exiliar-se perseguits per la justícia espanyola per acusacions que no s'aguanten davant la justícia belga, com es va veure ahir.

En aquestes circumstàncies qui pot parlar d'eleccions lliures?

 

Les dues entitats han sol·licitat poder tenir una reunió amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Partits convidats

Els organitzadors han convidat tots els partits "que estan a favor de la independència i de la sobirania en general" a participar en la manifestació d'aquest dijous. En els parlaments finals de la manifestació, que recorrerà prop de dos quilòmetres i mig, comptaran amb intervencions del cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, i la número dos de la llista d'ERC, Marta Rovira.

"En aquests moments sabem que Puigdemont i Rovira han acceptat, creiem que la CUP serà a la manifestació però no sabem si participarà en els discursos polítics"

Sobre Catalunya en Comú, Mauri ha especificat que els han convidat, però per ara no tenen confirmació.

ARXIVAT A:
IndependènciaArticle 155Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut