Barcelona

L'ANC "desafia la fiscalia" amb cartells humans

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional de Catalunya ha fet un acte reivindicatiu aquesta tarda a la Rambla de Catalunya de Barcelona, a favor de la normalització de la campanya electoral i a favor del "sí".

El seu propòsit és desafiar la fiscalia perquè, segons ha dit, Jordi Sànchez, president de l'ANC, ha assumit funcions impròpies i sense precedents.

A més ha creat tensions entre la policia i els ciutadans, ha explicat.

Mariano Rajoy, ha dit Sànchez, no ha tingut l'honor democràtic de passar pel Parlament per decretar el 155 de la Constitució i ho ha fet a porta tancada.

 

Sànchez ha explicat que com que ells no han comès cap delicte, faran una campanya pel "sí" sense caure en la provocació de l'Estat. Repartiran papers a favor del "sí" com d'altres en reparteixen a favor del "no" i com Iceta, ha especificat, fa campanya a favor de l'abstenció.

Sánchez ha acabat declarant que la seva és la revolució dels somriures i que ningú podrà evitar que l'1-O la gent vagi a votar.

 

Després d'aquestes paraules del president de l'ANC, els concentrats que portaven cartells penjats s'han passejat Rambla avall i han repartit octavilles entre la gent que era al passeig. Al vespre tindrà lloc l'enganxada d'avui, com sempre en període electoral. Sànchez ha explicat que es faran les encartellades previstes des d'ara fins a l'1 d'octubre.

Més d'un centenar de persones empaperen el centre de Girona a favor del referèndum

A Girona, més d'un centenar de persones s'ha concentrat al Pont de Pedra per enganxar cartells convocats a través de les xarxes socials.

"Votem per ser lliures" o "Votar és decidir" són alguns dels missatges que s'han anat enganxant per la Rambla i altres carrers del centre de la ciutat. Els concentrats s'han dividit en tres grups.

Sobre la marxa, s'hi ha anat sumant gent que improvisadament col·locava els fulls per altres llocs de Girona. L'acció s'ha fet pacíficament i sense incidents. Hi ha participat gent de totes les edats.

 

Empaperada sota vigilància policial a Tarragona

Unes 300 persones han respost a la crida feta per Twitter a Tarragona per empaperar la ciutat amb cartells del referèndum i del sí. Òmnium i l'ANC han convocat els ciutadans a l'estàtua dels Despullats, just davant de l'edifici de la Tresoreria de l'Estat.

Quan ha començat la concentració han arribat diversos agents de la Policia Nacional, que s'han col·locat davant de l'edifici, però no han impedit l'enganxada de cartells.

La gent ha cridat davant dels policies "Votarem". Després d'un quart d'hora, la policia s'ha retirat mentre la gent cantava "passi-ho bé", i han continuat posant cartells. Algunes persones també han deixat clavells als peus dels policies.

 

Una trencada d'ous per la democràcia a Torrebesses

I a Torrebesses, al Segrià, l'acció reinvidicativa a favor de poder votar el dia 1 d'octubre l'han feta de manera gastronòmica. Una plataforma veïnal ha convidat tothom que  tingués ous i els vulgués trencar a fer una trencada i cuinar un remenat que després s'ha repartit democràticament entre tots els assistents. Amb aquesta acció han volgut fer una crida a la ciutadania a participar al referèndum.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut