La concentració convocada per l'ANC a la plaça del Born (EFE)
La concentració convocada per l'ANC a la plaça del Born (EFE)

L'ANC demana "una reacció col·lectiva que impliqui desobediència" davant l'Estat

Actualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha demanat que, arran de la voluntat del govern espanyol de mantenir el 155 després del nomenament del nou govern de la Generalitat, hi hagi "una reacció col·lectiva que impliqui desobediència" davant l'Estat, i que vagi més enllà que unes simples mobilitzacions.

En concentracions a les principals ciutats catalanes, l'ANC ha presentat un manifest compartit amb altres entitats i partits en què es reclama que la reacció "impliqui una desobediència davant un Estat que incompleix les seves pròpies lleis i anul·la la democràcia".

A Barcelona, un miler de persones s'han concentrat a la plaça del Born amb el lema de "Ja n'hi ha prou de xantatges! República és llibertat".

 

 

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit que la societat catalana "ha de dir prou davant la deriva antidemocràtica de l'estat espanyol, que es nega ara a publicar en el DOGC el decret de nomenament de consellers, en un acte il·legal que representa una prevaricació".

"Si és necessari cal desobeir, perquè davant unes lleis injustes, la desobediència és un mecanisme absolutament legítim sempre que sigui democràtica i pacífica"

Per Paluzie, retornar a la situació anterior al 155 "no és una solució, perquè Catalunya seguirà estant subordinada al poder estatal d'Espanya, per això l'única sortida és fer efectiva la república catalana". La presidenta de l'ANC ha demanat a partits i entitats "no cedir" i "no acceptar més humiliacions i xantatges".

Segons l'ANC, no retirar el 155 malgrat que ja hi ha un govern nomenat, suposa "un incompliment més d'una llarga llista en què el tripartit nacionalista del PP, el PSOE i Cs ha torpedinat tots els intents de fer un govern efectiu".

A les concentracions en altres ciutats catalanes els missatges han estat similars:

ARXIVAT A:
Procés catalàANCArticle 155
Anar al contingut