parc nacional d'aigüestortes
El parc nacional d'Aigüestortes s'ampliarà amb la zona perifèrica.
Parc nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici

L'ampliació del parc nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici s'aprovarà via decret de govern

El projecte d'ampliació del parc nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici ha fet un pas més, després que el patronat del parc i el Departament de Medi Ambient hagin decidit que el procediment es farà via decret de govern. Tot i que encara no s'ha arribat a un consens entre ajuntaments i el departament sobre quins seran els terrenys que formaran part de l'ampliació, després de quatre anys de desacords s'han iniciat els tràmits perquè aquesta sigui una realitat.

Actualitzat
La major part dels terrenys que passaran a formar part del parc nacional són ara zona perifèrica. Per la via del decret, els ajuntaments propietaris d'aquests terrenys que no estiguin d'acord amb l'ampliació s'hi podran negar, ja que alguns dels municipis que haurien d'aportar més territori no hi estan d'acord.

Per aquest motiu el president del patronat, Joaquim Llach, ha manifestat la seva voluntat de fer un esforç per intentar consensuar el màxim possible amb els ajuntaments afectats. El mateix Llach ha indicat que "qui no vulgui ser-hi no hi serà, però la voluntat és convèncer aquests que no hi volen ser ara".

L'última proposta presentada pel departament preveia que el parc passés a tenir 12.000 hectàrees més d'influència, tot i que s'inclou el terreny dels municipis que no volen aportar més territori. Entre els motius principals, destaquen la falta de recursos, propiciant que amb l'ampliació del parc el personal no doni l'abast.


Anar al contingut