L'amo d'un bar de Sant Sebastià inventa els primers caramels de gintònic del món

Pròximament irromprà en el món del dolç un nou caramel. Es tracta del caramel de gintònic. L'ha ideat l'amo d'un bar de Sant Sebastià que després de molts intents n'ha aconseguit la fórmula. Tot va començar a finals del 2004, quan un client va entrar al seu bar i va demanar un combinat de ginebra i tònica i hi va sucar un caramel de pal. Precisament, aquest client va despertar la inspiració a l'hostaler, cosa que ara l'ha portat a crear aquest insòlit invent que es comercialitzarà aviat a través d'internet.
L'amo d'un bar de Sant Sebastià inventa els primers caramels de gintònic del món
Consum

L'amo d'un bar de Sant Sebastià inventa els primers caramels de gintònic del món

Pròximament irromprà en el món del dolç un nou caramel. Es tracta del caramel de gintònic. L'ha ideat l'amo d'un bar de Sant Sebastià que després de molts intents n'ha aconseguit la fórmula. Tot va començar a finals del 2004, quan un client va entrar al seu bar i va demanar un combinat de ginebra i tònica i hi va sucar un caramel de pal. Precisament, aquest client va despertar la inspiració a l'hostaler, cosa que ara l'ha portat a crear aquest insòlit invent que es comercialitzarà aviat a través d'internet.
Actualitzat
Després de molts intents i moltes cassoles cremades, l'amo de la taverna donostiarra ha aconseguit el seu propòsit i ha trobat la recepta dels caramels de gintònic. Tot va començar a finals del 2004. Es trobava a la barra de l'emblemàtic bar Museo del Whisky, que regenta amb la seva germana en ple boulevard donostiarra, quan un client va demanar un combinat de ginebra i tònica. En portar-li, l'home hi va sucar un caramel de pal i va començar a assaborir-lo mullant-lo cada vegada amb la copa. Precisament, aquest client va despertar la inspiració a l'hostaler, que va preguntar en veu alta si existien caramels de gintònic.

Tot i que només va obtenir respostes poc engrescadores, va decidir crear-los ell mateix i després d'uns inicis força rudimentaris a poc a poc va anar trobant la fórmula de com incorporar ingredients o elaborar per separat una essència per als caramels. Uns intents que van comptar també amb les recomanacions de l'empresa de dolços Reineta de Zarautz.

Finalment, Paul Bordonaba va aconseguir el seu propòsit. Aleshores, es va dirigir a la companyia Reineta i va encarregar 100 quilos de caramels. Ara n'ha encarregat 315 més.

Caramels per a adults

Es tracta de caramels sense sucre per a adults de color blanc, que tenen forma de glaçó, i que es distribuiran per parelles en paquets transparents. Aviat, segons el seu "pare", es comercialitzaran arreu de l'Estat a través de la web d'aquest bar de Sant Sebastià, que ja ha repartit els caramels entre els clients.

Segons el seu artífex, aquests caramels anirien dirigits a aquells hostalers que vulguin tenir un detall amb els seus clients.

No és la primera vegada que Paul Bordonaba s'implica en aquest tipus de projectes. El 1995 va aconseguir un rècord Guiness per haver fabricat la coctelera més petita del món.