Montcada i Reixac

L'amo dels gossos es presenta a l'Ajuntament de Montcada per reclamar-los

El propietari dels 34 gossos que els agents rurals van trobar en "molt mal estat" a Montcada i Reixac, amb lesions i ferides obertes, s'ha presentat a l'Ajuntament per reclamar que li tornin els animals. L'home, un caçador de senglars veí de Barcelona, ha anat a l'Ajuntament d'aquest municipi per mirar de recuperar els animals. El propietari dels gossos, que s'enfronta a una multa de més de 20.000 euros per tenir els animals en aquestes condicions, també seria l'amo d'una cinquantena de gossos que van ser trobats morts escanyats en un turó del municipi. Segons sembla, l'home els matava quan tornaven ferits de les caceres o ja eren massa vells.

RedaccióActualitzat
Els 34 gossos que el caçador ha anat a demanar a l'Ajuntament  de Montcada i Reixac van ser lliurats ahir a la Fundació d'Amics dels Animals Altarriba perquè se'n fes càrrec, després que els agents rurals els van trobar lligats amb cordes de menys de tres metres, amb nafres a la pell i ferides obertes.

La regidora de Salut Pública del municipi, Mari Carmen González, ha explicat que l'Ajuntament només té competències sobre els gossos que van ser trobats en vida. Per aquest motiu, ha assegurat que el consistori prendrà totes les mesures possibles contra el caçador perquè "és una injustícia la forma amb què tenia aquests animals".

El cas es va descobrir arran d'una denúncia d'una veïna membre d'aquesta fundació defensora dels animals. Els agents rurals van trobar fins a 50 gossos morts al turó de Montcada i Reixac, que haurien mort escanyats i que eren a terra embolicats en plàstics.

La Generalitat, per la seva banda, ja va anunciar ahir que portaria el cas a la Fiscalia de Medi Ambient perquè analitzés si pot ser constitutiu de delicte.

En la mateixa línia, s'han iniciat diligències per denunciar els fets per la via administrativa per una infracció molt greu de la llei de protecció dels animals, amb una sanció que pot anar dels 2.001 als 20.000 euros.

A més, també es podria inhabilitar el caçador per a la tinença d'animals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut