Trapero, a la seva entrada a l'Audiència Nacional, el 16 d'abril passat (ACN)
Trapero, a la seva entrada a l'Audiència Nacional, el 16 d'abril passat (ACN)

Lamela rebutja els recursos i confirma el processament de Trapero, Soler i Puig

Actualitzat

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha confirmat el processament per sedició i organització criminal del major dels Mossos Josep Lluís Trapero i dels seus antics caps polítics, l'exdirector del cos Pere Soler i l'exsecretari general d'Interior César Puig, segon de Joaquim Forn. En una interlocutòria, la magistrada desestima els recursos dels tres processats i de la intendent de la Policia autonòmica Teresa Laplana, a qui també atribueix sedició.

Segons Lamela, hi ha "indicis racionals de criminalitat" basats en "fets objectius" i no en "meres conjectures o parers dels investigadors". D'aquesta manera, la jutge ratifica la seva interlocutòria de processament, en la qual atribueix a Trapero i als seus caps polítics responsabilitat en la "total inactivitat" dels Mossos durant la concentració a la Conselleria d'Economia el passat 20 de setembre i en l'1-O. La jutge considera "insuficients" tots els arguments esgrimits pels processats i assenyala a més que no se'ls ha causat "cap indefensió" durant el procediment.

En el seu recurs, Trapero va assegurar que es va desmarcar del referèndum de l'1-O i que es va posar a disposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de la Fiscalia per complir les seves "ordres" després de l'aprovació de la declaració d'independència del 27 d'octubre.

No obstant, Lamela considera que Trapero, Soler i Puig integraven una organització jerarquitzada "sota una direcció comuna en la cúspide de la qual hi havia el president de la Generalitat de Catalunya", que tenia com a objectiu la independència.

ARXIVAT A:
Procés catalàSedició
Anar al contingut