Diego Pérez de los Cobos
Diego Pérez de los Cobos

Lamela cita Pérez de los Cobos i demana investigar qui va ordenar vigilar polítics l'1-O

La jutge de l'Audiència Nacional cita a declarar com a testimoni el coronel de la Guàrdia Civil el 14 de febrer i ordena més diligències

Actualitzat

La jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha citat com a testimoni per al proper 14 de febrer el coordinador de l'operatiu policial de l'1 d'octubre, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, i ha ordenat diverses diligències per esbrinar "qui va ordenar i com es va gestar l'actuació de vigilància a polítics" vinculats en relació amb l'1-O.

 

Lamela accepta que es fessin una sèrie de diligències proposades pels investigats Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana i rebutja d'altres per considerar-les "innecessàries en aquest moment".

Entre les diligències, que els Mossos enviïn el pla operatiu; la creació de la comissió per a la seguretat i la protecció de membres del govern, autoritats d'altres institucions i altres personalitats, i l'informe sobre si la comissió va rebre l'encàrrec d'aplicar mesures de seguretat a determinades persones, "amb indicació del nom i el càrrec".

A més, demana a la Fiscalia Superior de Catalunya i a les Fiscalies Provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona que enviïn una còpia de tots els informes i escrits presentats pels Mossos en compliment de les diferents instruccions de la Fiscalia Superior de Catalunya relacionades amb el referèndum de l'1-O.

En la mateixa línia, Lamela demana a la divisió d'afers interns de la Direcció General de la Policia un informe sobre l'existència d'informació reservada per investigar actuacions concretes i individuals d'alguns membres dels mossos, si s'han obert diligències i en quin estat estan. També reclama a la policia que doni una còpia de la instrucció sobre l'ús d'armes i instruments d'ús policial.

La jutge, que investiga l'actuació policial dels Mossos durant la preparació i celebració del referèndum, cita De los Cobos en qualitat de testimoni. A començaments de febrer, De los Cobos també haurà de declarar davant del Suprem per la mateixa causa.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut