Sant Joan Despí

L'ambaixador israelià critica que Saura hagi anul·lat un acte en memòria de l'holocaust

L'ambaixador israelià a Espanya, Raphael Schutz, ha mostrat el seu malestar per les manifestacions que s'han fet a l'Estat contra l'operació militar d'Israel a la Franja de Gaza. Schutz s'ha queixat del tracte diferent que es dóna a jueus i àrabs durant una entrevista al programa "Els matins" de TV3. Schutz ha criticat que Saura, com a conseller d'Interior, hagi anul·lat un acte previst pel pròxim 27 de gener en memòria de les víctimes de l'holocaust. L'ambaixador d'Israel ho ha atribuït a "la ignorància o la mala fe". Sobre la presència del conseller d'Interior, Joan Saura, a la manifestació contra l'operació militar israeliana a la Franja, ha dit que "un alt funcionari del govern català" li va trucar per tranquilitzar-lo i assegurar-li que Saura no hi va anar en nom del govern".

Actualitzat
"Se que les persones que hi van assistir ho van fer sobretot a títol personal, i jo vaig rebre una trucada de telèfon d'un alt funcionari del govern català", ha explicat l'ambaixador d'Israel a Espanya. Raphael Schutz ha declarat: "Com que no li vaig demanar el seu permís no diré qui és, però em va assegurar que la participació d'aquest senyor - en referència a Saura- en aquesta manifestació va ser sota el seu judici personal i no reflecteix l'actitud del govern català".

Respecte a les infomacions que publica el diari "Avui", en què informa que Carod hauria estat la persona que hauria trucat a l'amabaixador israelià per tranquil·litzar-lo respecte a la posició del govern de la Generalitat, Raphael Schutz ha dit que "no voldria ni confirmar ni desmentir" aquest titular.

Pel que fa al titular de "La Vanguardia" sobre l'anul·lació d'un acte de l'holocaust per part de Saura, l'ambaixador ha dit: "No puc entendre què té a veure una cosa -referint-se a l'ofensiva actual contra Gaza- amb l'altra, i els que fan aquesta relació o ho fan per un desconeixement de la història o per mala fe".

L'ambaixador d'Israel Raphael Schutz ha atribuït les crítiques al seu pas en relació amb el conflicte amb Palestina a la ignorància i les actituds malicioses. Schutz ha parlat de guerra en referència al conflicte que enfronta Israel amb Palestina a la Franja de Gaza, i ha afegit que no coneix cap guerra en què no hi hagi víctimes innocents, i "no sempre hi ha manifestacions de gent al carrer", ha explicat.

Schutz també ha volgut deixar clar que amb el govern espanyol no hi ha cap enfrontament obert arrel de les manifestacions dels darrers dies de Zapatero cridant a un alto el foc d'Israel a Gaza. "Tinc un diàleg obert i franc amb La Moncloa, encara que no estem d'acord en tot", ha conclòs.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut