A l'acte, hi han participat experts constitucionalistes catalans i italians. (Foto: Diplocat)
A l'acte, hi han participat experts constitucionalistes catalans i italians. (Foto: Diplocat)
Roma

L'ambaixador espanyol a Roma reparteix un text a favor de la unitat d'Espanya en un acte del Diplocat

En un acte del Diplocat a la capital italiana, l'ambaixador espanyol a Roma ha repartit un document a favor de la unitat d'Espanya

RedaccióActualitzat

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha participat aquest dijous en un debat a la Università degli studi Roma Tre amb el títol "El cas català: transformació de la forma d'Estat, autodeterminació i procés federatiu". L'acte ha estat organitzat pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i hi han assistit una trentena de juristes i professors catalans i italians.

L'ambaixada espanyola a Itàlia ha distribuït entre els assistents al debat un document que ha qualificat com a "recordatori". El text explica que la Constitució Espanyola diu que la sobirania nacional "resideix en el poble espanyol" (artícle 1.2) i "que ni a l'ordenament italià ni a l'espanyol hi cap cap secessió d'una part del territori ni tampoc existeix un dret de secessió ni un procediment per fer-lo efectiu en les seves respectives constitucions".

El secretari general del Diplocat, Albert Royo Mariné, ha afirmat a través del seu compte de Twitter, que l'ambaixador espanyol estava convidat a l'acte, però que, en comptes d'assistir-hi, hi ha respost amb aquest document. 

Anar al contingut