Daniel Ortega, president de Nicaragua
Daniel Ortega és el president de Nicaragua, el país que aconsella no emigrar a Espanya (Foto: Reuters)
Managua

L'ambaixador de Nicaragua demana als seus ciutadans que no emigrin a Espanya a causa de la crisi

Nicaragua, a través del seu ambaixador a Madrid, demana als ciutadans del seu país que no continuïn emigrant a Espanya per considerar que "buscaran treball sense futur perquè hi ha una crisi econòmica molt seriosa". A l'estat espanyol hi ha 90.000 nicaragüencs

RedaccióActualitzat
L'ambaixador de Nicaragua a Madrid, Augusto Zamora, ha aconsellat als seus ciutadans que no emigrin a Espanya per buscar feina, a causa de "la crisi econòmica molt seriosa" que afecta l'estat espanyol, segons informa el diari nicaragüenc "La Jornada". Aquest diari assenyala que Espanya continua sent una destinació important per als nicaragüencs que volen entrar a Europa per buscar feina però, segons l'ambaixador, es tracta d'un flux migratori "sense futur" a conseqüència de la crisi i de les retallades.

En aquests moments es calcula que hi ha uns 90.000 nicaragüencs a Espanya, una xifra que va augmentar en 2.000 l'any passat, segons l'ambaixador. "La Jornada" apunta que el país que rep més flux migratori procedent de Nicaragua és Costa Rica, on hi ha més de mig milió de nicaragüencs. El rotatiu afegeix que als Estats Units s'ha reduït l'arribada d'emigrants indocumentats de l'Amèrica Llatina arran de l'enduriment de les mesures migratòries.

La recomanació de Nicaragua de no emigrar a Espanya contrasta amb el missatge que va llançar fa uns dies el ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, en el sentit que Espanya "està sortint" de la crisi econòmica i que és un país d'oportunitats.






Anar al contingut