Abiyan

L'ambaixador de la Costa d'Ivori a l'ONU alerta del perill de genocidi al seu país

La situació a la Costa d'Ivori és cada vegada pitjor. L'ambaixador d'aquest país africà a les Nacions Unides, Youssoufou Bamba, ha advertit que la lluita pel poder en el seu país amenaça amb convertir-se en una nova guerra civil. De fet, Bamba ha anat més enllà i ha assegurat que la Costa d'Ivori "és al llindar del genocidi"

Actualitzat
Cada dia que passa la tensió a la Costa d'Ivori és més gran i la situació amenaça amb derivar cap a una nova guerra civil. De fet, l'ambaixador de la Costa d'Ivori a les Nacions Unides, Youssoufou Bamba, ha declarat a la BBC que el seu país és "al llindar del genocidi" i ha instat la comunitat internacional a actuar.

Després de les eleccions presidencials del 28 de novembre han mort 170 persones al país arran del conflicte entre partidaris del candidat electe Alassane Ouattara, que té el suport de la comunitat internacional, i del president sortint que es resisteix a abandonar el poder, Laurent Gbagbo.

El temor a una guerra civil a la Costa d'Ivori ha provocat que més de 15.000 persones hagin fugit a Libèria, segons dades de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR).
Anar al contingut