El comunicat de l'ambaixada nord-americana a Madrid
El comunicat de l'ambaixada nord-americana a Madrid
Madrid

L'ambaixada dels EUA afirma que Catalunya és "un afer intern espanyol"

El govern creu que el comunicat respon a noves pressions de l'executiu espanyol

Actualitzat

Missatge de l'ambaixada dels Estats Units a Madrid a favor d'una "Espanya forta i unida". Dies després de les recents visites del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a diverses ciutats nord-americanes, on va pronunciar una conferència a Harvard i es va reunir amb l'expresident Jimmy Carter, l'ambaixada defineix Espanya com un "aliat vital, soci i amic" dels EUA.

"La posició del govern dels Estats Units sobre Catalunya és que és un afer intern d'Espanya. Estem profundament compromesos a mantenir la relació amb una Espanya forta i unida."

En un comunicat, l'ambaixada afirma que els Estats Units i Espanya estan units per la història i per valors que en sustenten l'associació, treballant junts contra el terrorisme i a favor de la pau i la prosperitat econòmica. El text ressalta que la posició dels Estats Units sobre Catalunya és que es tracta d'un afer intern d'Espanya, i que volen mantenir la relació amb un estat fort i unit.

Obama diu que vol una Espanya "forta i unida" en la visita del rei Felip

 

 

Fonts de Presidència asseguren que el comunicat de l'ambaixada dels Estats Units a Espanya, tenint en compte l'experiència, s'hauria fet a petició del govern espanyol a causa de l'èxit de la visita de Puigdemont als EUA.

Segons les mateixes fonts, el text respon a interessos mutus d'Espanya i els Estats Units. A més, consideren que demostra que el cas català forma part de l'agenda diplomàtica dels estats. 

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat per Twitter el president Puigdemont: 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut