El president nord-americà, Barack Obama, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El president nord-americà, Barack Obama, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

L'Ambaixada dels Estats Units transmetrà la "preocupació" d'Espanya sobre l'espionatge

L'Ambaixada dels Estats Units a Madrid transmetrà a Washington la "preocupació" que li ha traslladat aquest dilluns el Ministeri d'Afers Exteriors, en una reunió en què ha demanat "aclariments" per la informació publicada al setmanari alemany "Der Spiegel" i que assegurava que Espanya era objectiu d'espionatge.

RedaccióActualitzat
L'Ambaixada dels Estats Units a Madrid transmetrà al govern de Barack Obama la "preocupació" que li ha traslladat aquest dilluns el Ministeri d'Afers Exteriors, en una reunió en què ha demanat "aclariments" per la informació publicada el cap de setmana per "Der Spiegel" . Segons el setmanari alemany, documents de l'exanalista de la CIA Edward Snowden demostren que Espanya és un dels països que l'Agència Nacional de Seguretat nord-americana considera objectiu d'espionatge.

El representant nord-americà ha assegurat que comprèn "les raons esgrimides i les preocupacions expressades" per les autoritats espanyoles. Ha insistit a la reunió que els Estats Units estan "fortament compromesos" perquè les relacions bilaterals entre els dos països siguin al més fortes possibles. La mostra d'això és la ràpida resposta de l'Ambaixada nord-americana a la sol·licitud del Ministeri espanyol d'Exteriors.
Anar al contingut