Joan Maria Bigas, director de Mobilitat i Transport de l'AMB, i l'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, aquest dijous 19 d'abril de 2018…
Joan Maria Bigas, director de Mobilitat i Transport de l'AMB, i l'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, aquest dijous 19 d'abril de 2018 durant la presentació de la nona línia de bus. (Horitzontal)

L'AMB posa en marxa a Tiana el primer bus a demanda de Catalunya que circularà sota petició telefònica

Actualitzat

ACN Tiana.-L'AMB ha posat en marxa aquest dijous el primer bus metropolità directe a demanda de Catalunya que unirà el centre de Tiana (Maresme) amb l'Hospital de Can Ruti de Badalona. Segons ha explicat el director de Mobilitat i Transport de l'AMB, Joan Maria Bigas, els usuaris que vulguin utilitzar el servei s'hauran de registrar i fer la petició per telèfon (entre les vuit del matí i les sis de la tarda) amb un dia d'antelació indicant a quina a quina hora volen que els recullin. La línia E33 circularà de dilluns a divendres, en dies feiners, i tindrà quatre serveis per sentit. El sistema preveu un sistema de penalització en cas que els usuaris no es presentin un cop feta la reserva. Tot i que inicialment el servei només es podrà sol·licitar per telèfon, l'AMB treballa perquè també es pugui fer en breu a través d'una aplicació per a dispositius mòbils.

La nova E33 és una línia de bus directa, sense parades intermèdies entre Tiana i l'Hospital de Can Ruti, que connecta el carrer Edith Llaurador amb el centre hospitalari en 20 minuts. Fins ara, els usuaris havien d'agafar primer la línia B29 i després fer transbordament al centre de Badalona per agafar la línia B6, el que podia suposar que el trajecte fregués l'hora de durada. Durant la presentació de la nova línia, Joan Maria Bigas, acompanyat de l'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha destacat que aquesta experiències pionera, que ha definit com "un entremig" entre un servei de taxi i una línia de transport públic convencional, vol ser una resposta a les necessitats de transport dels municipis petits i una manera d'evitar el malbaratament de recursos públics en serveis infrautilitzats. En aquest sentit, ha anunciat que en funció dels resultats obtinguts a Tiana es podria implantar en altres municipis en un futur pròxim.Al seu torn, l'alcaldessa de Tiana ha celebrat la posada en marxa de la nova línia perquè servirà per millorar la qualitat de vida dels veïns del municipi. Aquí, ha destacat que el temps del trajecte es reduirà a menys de la meitat i que d'això se'n beneficiaran especialment els veïns que s'han de desplaçar amb freqüència a l'hospital per, per exemple, fer rehabilitació diversos dies a la setmana. L'alcaldessa també ha apuntat que en funció de la demanda, el servei podria passar a funcionar com una línia convencional en un futur.

Anar al contingut