Imatge d'un grup de nens plantant borró a les dunes de la platja de Gavà per a la seva conservació el 26 de maig de 2017. (Horitzontal)
Imatge d'un grup de nens plantant borró a les dunes de la platja de Gavà per a la seva conservació el 26 de maig de 2017. (Horitzontal)

L'AMB dóna el tret de sortida a la temporada de bany a les platges superats els efectes dels temporals de l'hivern

ACN Gavà.-L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat aquest divendres el tret de sortida oficial a la temporada de bany a les platges metropolitanes. Una temporada que arriba amb totes les platges en un estat òptim un cop reparats els desperfectes dels forts temporals de la passada tardor i hivern. Jordi Bordanova, cap del servei de Promoció i Conservació de l'espai públic de l'AMB, ha explicat que durant les últimes setmanes s'ha reposat el mobiliari urbà malmès, com ara dutxes i passeres, i s'ha recuperat gran part de la sorra que es van endur els temporals. Uns treballs que han suposat un cost de 200.000 euros. Amb tot, ha alertat que la lluita per mantenir les platges en bon estat "és constant" pels efectes del canvi climàtic. És per això que l'AMB promou diferents estratègies per protegir i mantenir les platges recuperant el seu estat natural amb la recuperació, per exemple, del sistema de dunes naturals de les platges del baix Llobregat.

Durant la presentació de la campanya de bany a les platges de l'AMB que s'ha fet aquest divendres a Gavà i que ha comptat amb la presència de la seva alcaldessa, el gerent de l'AMB, Ramon Torra, ha evitat com en altres anys parlar de les novetats en quant a efectius o equipaments per destacar de forma exclusiva els esforços que s'estan per a la preservació de l'espai litoral metropolità. Aquí, Torra ha destacat que "tots ens hi juguem molt" en la bona conservació d'aquests espais perquè "ens hi va la qualitat de vida".Després d'una tardor i, especialment, un hivern amb tempestes "excepcionals", l'AMB vol treballar més que mai per, d'una banda, minimitzar els efectes del canvi climàtic sobre les platges, i, de l'altre, conscienciar a la ciutadania de la importància d'aquesta tasca.Amb aquest objectiu l'AMB té com a prioritat protegir i mantenir les platges recuperant part del seu estat natural alhora que en garanteix el gaudi dels ciutadans. És per això que continua el projecte 'Dunes Híbrides', centrat en recuperar els paisatges de dunes naturals característiques de les platges de Castelldefels, Gavà i Viladecans. Uns espais rics en biodiversitat i que suposen una defensa natural contra la pèrdua de sorra causada pels temporals i el canvi climàtic.L'AMB ja ha conclòs la tercera fase d'aquest projecte que ha recuperat dunes tant a les platges del Baix Llobregat com a la desembocadura del Besòs. Aquesta any es desenvoluparà la següent fase del projecte amb la retirada d'espècies vegetals invasores i la construcció de noves dunes. Jordi Bordanova, cap del servei de Promoció i Conservació de l'espai públic de l'AMB, ha destacat que en vista al futur caldrà que totes les administracions implicades en la gestió i conservació de les platges s'asseguin per consensuar una estratègia comuna per garantir-ne el futur. Aquí, per exemple, ha marcat com un dels reptes prioritaris buscar una solució a la degradació de les platges del nord metropolità, les del Barcelonès i el Maresme, molt més castigades per la massificació urbanística i per la baixa acumulació de sediments.

Anar al contingut