Ginebra

L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans demana investigar la violència de l'1-O

Al-Hussein emplaça a les autoritats espanyoles "a garantir una investigació completa, independent i imparcial de tots els actes de violència"

RedaccióActualitzat

L'alt comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Zeid Ra'ad al-Hussein, ha fet avui un comunicat on s'ha mostrat avui "pertorbat" per la violència que hi ha hagut a Catalunya durant l'1 d'octubre i ha demanat que se n'obri una investigació:

"Estic molt pertorbat per la violència que hi va haver diumenge a Catalunya. Amb centenars de persones ferides, emplaço les autoritats espanyoles a garantir una investigació completa, independent i imparcial sobre tots els actes de violència"

 

En un comunicat, Al-Hussein ha fet una crida al govern espanyol perquè, sense demora, accepti les peticions de visites de "tots els experts en drets humans que l'ONU que així ho desitgin". Al-Hussein ha parlat de mig centenar d'experts interessats, però no ha especificat noms.

Al-Hussein ha demanat diàleg al govern espanyol:

"Crec fermament que la situació actual s'hauria de resoldre a través del diàleg polític amb total respecte a les llibertats democràtiques"

L'Alt Comissionat recorda que "les intervencions policials han de ser, en tot moment, proporcionades i necessàries".

Només fa quatres dies que l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans va demanar al govern espanyol respecte pels drets fonamentals a Catalunya. Dos experts de l'organització van recordar dijous que calia garantir que les mesures adoptades davant del referèndum de l'1-O no vulneressin drets com la llibertat d'expressió, reunió i associació i participació pública.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut