Gainesvilles

L'allau de crítiques no fa desistir el pastor que vol cremar l'Alcorà per l'11-S

Les Nacions Unides, el Vaticà, la Casa Blanca, la Unió Europea i ONGs que treballen al Pròxim Orient se sumen a la condemna de la idea del pastor protestant nord-americà Terry Jones de cremar exemplars de l'Alcorà l'11 de setembre. Malgrat l'allau de crítiques, aquest pastor nord-americà, que forma part d'un corrent protestant minoritari, insisteix a defensar aquesta acció. Jones lidera una església formada per unes 50 persones, la Dove World Outreach Center.

Actualitzat
L'església de Terry Jones està disposada a tirar endavant l'acció de cremar uns 200 exemplars de l'Alcorà la nit de l'11 de setembre, hora de Catalunya, coincidint amb l'aniversari dels atemptats als Estats Units.

Nombroses institucions i governs, també el Vaticà i la Casa Blanca, han rebutjat aquest acte. De moment, les autoritats locals de Gainesville, una ciutat petita del nord de Florida on té la seu l'església en qüestió, han advertit que encendre focs a l'aire lliure suposa una multa de 250 dòlars. I han recordat que si la policia ha d'actuar hi podria haver detencions.

Fundada el 1986, la Dove World Outreach Center està liderada per Terry Jones des del 1990. Aquest pastor carismàtic i fonamentalista també és autor del llibre "L'islam és el dimoni", en què acusa els musulmans de voler dominar el món i rebutja l'avortament i l'homosexualitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut