Barcelona

L'Aliança contra la Pobresa Energètica reclama una sanció exemplar d'un milió d'euros a Gas Natural per la mort de Reus

Reclamen inspeccions d'ofici a les companyies de serveis, que es facin públics tots els expedients sancionadors i que s'impulsi una campanya informativa d'urgència

RedaccióActualitzat

L'Aliança contra la Pobresa Energètica reclamarà a la Generalitat una sanció exemplar d'un milió d'euros a Gas Natural pel cas de l'àvia de Reus que estava en situació de pobresa energètica. És una de les peticions que faran al conseller d'Empresa, Jordi Baiget, amb qui es reuniran aquest divendres a la tarda, segons ha avançat a "El Matí de Catalunya Ràdio" Maria Campuzano, portaveu de l'Aliança. 

"Demanar una sanció exemplar per a Gas Natural, perquè aquest tall ha tingut la pitjor conseqüència que pot tenir, que és la mort d'una persona, i, per tant, és una infracció molt greu i volem la sanció màxima que permet la llei, que és la d'un milió d'euros."

També reclamen inspeccions d'ofici a les companyies de serveis, que es facin públics tots els expedients sancionadors i que s'impulsi una campanya informativa d'urgència perquè els ciutadans coneguin la llei que els protegeix. Una llei, la 24/2015, que permet als ajuntaments poder actuar amb més contundència, si les empreses es neguen a dialogar, com ha explicat a "El Matí de Catalunya Ràdio" l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández.

"El que ens ajuda és poder tenir eines sancionadores. Això sempre ajuda. Si no ets capaç de poder dialogar i que es compleixi la llei, has de tenir mesures correctores."

L'Ajuntament de Sabadell té un protocol municipal per combatre la pobresa energètica. Actualment hi ha 1.500 famílies amb informes de vulnerabilitat i s'han tramitat més de 230 expedients sacionadors a empreses subministradores.

Precisament, Reus va recordar aquest dijous al vespre la dona que va morir dilluns a causa d'un incendi a casa seva, on li havien tallat el subministrament elèctric. En un ple municipal, l'alcalde i tots els grups municipals van mostrar el seu condol. El govern municipal continua carregant la responsabilitat a l'empresa Gas Natural pel tall de subministrament.

En declaracions al programa "Més 324", el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, per la seva banda, ha volgut insistir que, contràriament al que diu l'empresa subministradora, la llei sobre la pobresa energètica està prou desenvolupada amb el protocol existent.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut