Madrid

L'alemanya E.ON denunciarà Enel i Acciona a les instàncies judicials i reguladores

L'alemanya E.ON, que actualment té una opa en marxa, ha anunciat que denunciarà Enel i Acciona a les instàncies judicials i reguladores espanyoles, comunitàries i internacionals després que anunciessin la seva voluntat d'aliar-se i adquirir el 100% d'Endesa. La Comissió Nacional del Mercat de Valors no va autoritzar cap compra en els pròxims sis mesos i va deixar via lliure a E.ON per millorar la seva oferta, una possibilitat que l'alemanya està valorant.

Actualitzat
L’alemanya E.ON ha encaixat molt malament l’última maniobra de l'elèctrica italiana Enel i la constructora espanyola Acciona. Considera una “absoluta il·legalitat” les seves actuacions respecte a Endesa i ha anunciat la posada en marxa d’una campanya “per terra, mar i aire” per denunciar-ho a les instàncies judicials i organismes reguladors del mercat que faci falta, ja siguin espanyols com europeus o internacionals.

Després de conèixer les intencions d’Enel i Acciona, la Comissió Nacional del Mercat de Valors va decidir divendres no autoritzar cap nova oferta de compra que es presenti durant els pròxims sis mesos, però Enel i Acciona mantenen les seves negociacions de compra i volen presentar aquest dilluns una oferta sobre el 100% d'Endesa a un preu superior als 40 euros per acció. Per E.ON la decisió de la Comissió va ser “excessivament tova” i el “mínim exigible perquè l’escàndol no fos manifest”.

L’elèctrica acusa de falta de neutralitat els organismes reguladors d’Espanya i denuncia que “no tothom juga amb les mateixes regles i aquestes canvien al llarg del partit”. De totes formes, han assegurat que no aturaran la seva opa. També han apostat per no dilatar més el procés i s’han mostrat preocupats per la situació d’incertesa en la qual s’està posant els accionistes d’Endesa amb, segons ells, “promeses infundades i de díficil compliment”.

Anar al contingut