L'alcaldessa de Sant Boi reclama una reunió a Íñigo de la Serna perquè es reprenguin les obres de la variant de la C-245

Actualitzat

ACN Sant Boi de Llobregat.-L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Lluïsa Moret, ha sol·licitat per carta una reunió urgent al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per demanar que es reprenguin amb la "màxima celeritat" les obres de la variant de la carretera C-245, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. El consistori apunta que la connexió del cinturó del Litoral amb l'autopista C-32 és des de fa molts anys, una obra "indispensable" per solucionar els endèmics problemes que pateixen els veïns que han d'entrar o sortir diàriament de la població amb els seus vehicles per motius de feina o estudis i denuncia que l'aturada de les obres, que ja dura més de quinze mesos, genera "frustració i molèsties".

L'Ajuntament recorda que el projecte de construcció de la variant ja va quedar pendent en l'època preolímpica. Després d'un llarg procés administratiu, les obres no es van iniciar fins al mes d'agost de 2009 i des d'aleshores han patit múltiples paralitzacions. L'aturada actual, l'última d'una llarga llista, ja dura quinze mesos.Segons l'alcaldessa, les obres estan aturades "sense cap explicació convincent ni compromís de represa" tot i les diverses reivindicacions de l'Ajuntament. Mentrestant, la ciutat segueix patint els habituals embussos, que es focalitzen principalment a la rotonda de la Parellada i als carrers del nucli antic.En la carta, l'alcaldessa explica que "aquesta preocupació del govern municipal és compartida per la ciutadania de Sant Boi", que percep la situació de bloqueig de la variant com "un dels principals problemes de la seva ciutat". Moret ha argumentat que la conclusió de les obres de la variant és "vital" per al desenvolupament de Sant Boi com a ciutat i per a la creació d'oportunitats en el territori. Segons afegeix, la situació actual fins i tot està impedint al govern municipal complir amb alguns compromisos, com ara la remodelació d'alguns carrers on no es podrà intervenir fins a la conclusió de les obres.L'alcaldessa conclou que "cal defensar el territori contra el menysteniment de l'Administració estatal", que està generant "una situació indignant que no podem continuar patint ni tolerant durant més temps". L'Ajuntament recorda que ja havia adreçat a l'octubre una carta sobre aquesta mateixa qüestió al secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, però no ha tingut cap resposta.

Anar al contingut