Montcada i Reixac

L'alcaldessa de Montcada: "El soterrament de les vies està més a tocar que mai"

Satisfacció relativa a Montcada després que l'ajuntament hagi acordat amb Adif el soterrament de les vies, una reivindicació que ha costat 10 anys i 168 morts

Actualitzat

La solució per a la principal reivindicació dels veïns de Montcada i Reixac, el soterrament de les vies del tren, està "més a tocar que mai". Així mateix ho ha anunciat l'alcaldessa, Laura Campos. Per aquest punt de l'R2, hi passen 170 trens cada dia, i hi han mort 168 persones.
 

Des de fa deu anys, gairebé els mateixos que han durat les mobilitzacions veïnals, hi ha hagut compromisos, plans, estudis i promeses incomplertes, però avui el president d'Adif, Juan Bravo, de visita a la ciutat, ha anat més enllà:

"D'aquí a dues setmanes tornarem per anunciar els plaços exactes."

Bravo ha assegurat que es fan seu el projecte dels ajuntaments de Montcada i de Barcelona, i que aquest mateix any redactaran l'estudi informatiu previ a la realizatció de les obres.
 


El pressupost estaria prop dels 220 milions d'euros, 20 per sobre del que preveia l'ajuntament perquè s'hi inclouria una altra millora: una tercera via de Barcelona a Montmeló que permetria el pas de trens semidirectes.

 


Per la seva banda, el secretari de Mobilitat, Ricard Font, també s'ha mostrat optimista:

"Ja no discutim si farem o no el soterrament, sinó com el farem."

Tot i això, els veïns ho veuen amb més escepticisme i incredulitat.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut