L'alcaldessa de Cunit no declara davant el fiscal i avisa que l'1-O "no el pot aturar ningú"

L'alcaldessa de Cunit no declara davant el fiscal i avisa que l'1-O "no el pot aturar ningú"

L'alcaldessa de Cunit no declara davant el fiscal i avisa que l'1-O "no el pot aturar ningú"

L'alcaldessa de Cunit, Montse Carreras (centre), acompanyada dels alcaldes de Bonastre, Llorenç, Font-rubí, Torrelles i la Bisbal, a les portes de l'Audiència de Tarragona, el 27 de setembre del 2017.

L'alcaldessa de Cunit, Montse Carreras (centre), acompanyada dels alcaldes de Bonastre, Llorenç, Font-rubí, Torrelles i la Bisbal, a les portes de l'Audiència de Tarragona, el 27 de setembre del 2017. (Horitzontal)

ACN Tarragona.-L'alcaldessa de Cunit, Montse Carreras (PDeCAT), ha comparegut aquest dimecres a la fiscalia de Tarragona per declarar com a investigada pel referèndum de l'1 d'octubre. Carreras s'ha acollit al seu dret de no declarar i ha advertit que "el sentiment d'un poble no el pot aturar ningú" perquè això "ja no és qüestió de lleis, sinó de llibertats i democràcia". "El dia 1, a votar", ha exclamat a les portes de l'Audiència de Tarragona, on ha rebut l'escalf d'una cinquantena de veïns i de diversos alcaldes i regidors del territori. Carreras ha afirmat que el fiscal ha estat "molt amable" i que l'ha informat que està investigada pels possibles delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. L'alcaldessa ha insistit que diumenge posaran "el màxim" perquè la gent pugui exercir el seu dret a vot.

Poc menys de mitja hora ha durat la compareixença de l'alcaldessa de Cunit davant el fiscal a l'Audiència de Tarragona. Desenes de veïns, alguns d'ells amb estelades, han acompanyat Carreras a les portes de l'edifici amb crits de "Montse, Montse!" i "Votarem!".L'alcaldessa de Cunit ha rebut el suport d'altres batlles del Penedès que han acudit amb la vara d'alcalde: Agnès Ferré, de la Bisbal del Penedès; David Godall, de Bonastre; Jordi Merlès, de Llorenç del Penedès; Xavier Lluch, de Font-rubí, i Sergi Vallès, de Torrelles de Foix. L'alcalde de Valls, Albert Batet, també ha fet costat a l'alcaldessa, així com alguns regidors del partit.