Berga

L'alcaldessa de Berga no entra al jutjat a declarar per l'estelada per "coherència amb el dret a desobeir"

Diputats, alcaldes, regidors de la CUP i els presidents d'Òmnium i de l'Assemblea donen suport a Montserrat Venturós

RedaccióActualitzat
L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, no entra al jutjat a delcarar per "coherència amb el dret a desobeir". Venturós està investigada per un suposat delicte electoral. Se l'acusa d'haver fet cas omís de treure l'estelada del balcó de l'ajuntament durant les últimes eleccions del 27 de setembre i 20 de desembre, malgrat que això ho havia requerit la Junta Electoral. Venturós ha anat fins davant dels jutjats de Berga però no ha entrat. L'alcadessa ha aclarit que la desobediència "és l'eina que ha escollit la CUP, per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l'embat dels tribunals espanyols". 

Venturós també ha fet públic que l'Ajuntament de Berga va rebre la setmana passada el requeriment de l'Audiència Nacional per haver aprovat la moció en suport a la declaració del 9-N.

Davant dels jutjats s'hi aplegaven un centenar de persones, entre les quals hi havia diputats, alcaldes i regidors de la CUP i també els presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana. La CUP ha llançat una campanya de suport als seus càrrecs locals investigats per desobediència sota el lema "Sense por!". 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut