Arrasate

L'alcaldessa d'Arrasate impedeix, amb el seu vot, que s'aprovi una moció per condemnar el terrorisme d'ETA

La moció, presentada pel PP, s'ha hagut de votar en dues ocasions a causa de l'empat entre els 7 vots a favor del PP, el PNB, EA i EB, i els 7 vots en contra d'ANV, el partit que govern l'Ajuntament d'Arrasate. Finalment, l'alcaldessa ha fet servir el seu vot de qualitat per rebutjar la proposta. Al ple, el primer que es feia des de l'assassinat de l'exregidor socialista Isaías Carrasco, hi faltaven els 4 regidors del PSE-EE, un del PNB i un altre d'EB. Per la seva banda, el regidor d'Aralar s'ha abstingut en les dues ocasions.

Actualitzat

Tot i rebutjar la moció, l'alcaldessa d'Arrasate ha permès que el ple comencés amb un minut de silenci en record de la darrera víctima mortal d'ETA, durant el qual, alguns simptaitzants d'ANV han aixecat pancartes amb els lemes "nosaltres, independència" o "il·legalitzacions, tortures, detencions, ja n'hi ha prou".

Aquest ha estat el tret de sortida d'una sessió marcada per la crispació i per l'absència dels 4 regidors del PSE-EE, que no hi han assistit per "per dignitat política" i en protesta perquè ANV, el partit que governa l'Ajuntament, no ha condemnat l'atemptat contra Isaías Carrasco.

Des del PP, la regidora Icíar Lamarain ha retret a l'alcaldessa la seva decisió de rebutjar la moció de condemna d'ETA i ha increpat també el PNB, qualificant de "vergonyosa" la seva actitud, ja que "han permès que qui no condemna l'assassinat continuï dirigint l'Ajuntament.

Durant el debat, hi ha hagut, a més, moments d'especial tensió quan alguns membres del públic han llançat consignes en favor de la "democràcia per Euskal Herria" i acusant de "feixistes" els regidors del PP i del PNB.

Anar al contingut