Francisco Rodríguez, alcalde d'Ourense, ha declarat durant tres hores davant la jutge Pilar de Lara.
Francisco Rodríguez, alcalde d'Ourense, en arribar als jutjats de Lugo (Foto: EFE)
Ourense

L'alcalde d'Ourense sotmet el càrrec a l'executiva després que el partit l'ha suspès de militància

El socialista Francisco Rodríguez, imputat per corrupció en l'"operació Pokémon", considera que és l'únic organ competent per decidir sobre el seu futur. L'anunci de l'alcalde arriba després que el PSdG-PSOE ha decidit suspendre'l de militància davant la seva negativa a dimitir del càrrec.

RedaccióActualitzat
L'alcalde d'Ourense, el socialista Francisco Rodríguez, ha decidit posar el seu càrrec a disposició de l'executiva local. Rodríguez, imputat per corrupció en l'"operació Pokémon", considera que és l'únic òrgan competent per decidir sobre el seu futur. L'anunci de l'alcalde arriba després que el PSdG-PSOE ha decidit suspendre'l de militància davant la seva negativa a dimitir del càrrec.

Fonts pròximes a l'alcalde, que té majoria a l'executiva d'Ourense, consideren "propi d'una altra època" la suspensió de militància de Rodríguez, i afegeixen que "fa un flac favor a la democràcia". Asseguren, a més, que l'alcalde anirà a la feina com ho fa cada dia i que està molt tranquil perquè "se sap innocent".

Rodríguez, que nega tots els càrrecs de què se l'acusa, està en llibertat sota una fiança de 6.000 euros. Se li imputen càrrecs per prevaricació i suborn, per un presumpte cas d'adjudicacions irregulars i tràfic d'influències.

Un altre alcalde imputat en l'"operació Pokémon", el popular Adolfo Gacio, ha decidit abandonar el càrrec per evitar que "s'utilitzin políticament" les acusacions que recauen sobre ell.

Detingut el cap de la policia local


El cap de la policia local d'Ourense, Abelardo Ulloa Pardo, ha estat detingut en el marc de l'"operació Pokémon". La jutge que porta el cas investiga possibles delictes en la contractació de serveis municipals a un grup d'empreses encapçalat per Vendex, el director de la qual és a la presó.
Anar al contingut