L'alcalde d'Igualada demana que es revisin els beneficis que s'atorguen als condemnats per agressió sexual

L'alcalde d'Igualada demana que es revisin els beneficis que s'atorguen als condemnats per agressió sexual

L'alcalde d'Igualada demana que es revisin els beneficis que s'atorguen als condemnats per agressió sexual

Pla mig de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, durant la intervenció que ha fet davant dels mitjans de comunicació. 2 de novembre de 2016. (Horitzontal)

Pla mig de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, durant la intervenció que ha fet davant dels mitjans de comunicació. 2 de novembre de 2016. (Horitzontal)

ACN Igualada.-L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha demanat aquest dimecres en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que es faci una "reflexió col·lectiva" sobre la idoneïtat de donar permisos als condemnats per agressions sexuals. "Tots plegats hem de fer una reflexió, tant en calent com en fred, sobre què passa amb aquestes persones que han perdut la condició d'éssers humans". El batlle ha insistit que ara cal "esbrinar què ha passat, qui ha donat els permisos, com s'han donat i si s'havien de donar". En aquest sentit, Castells s'ha preguntat: "Perquè aquesta persona tingui drets, els hem de perdre tots els altres?". L'alcalde també ha explicat que, tant la víctima com l'agressió, no eren veïns de la ciutat, sinó que hi tenien una "relació tangencial". L'Ajuntament ha convocat una concentració de rebuig a les vuit del vespre davant del consistori.

Marc Castells també ha traslladat la petició que ha fet pública aquest dimecres de revisar els protocols de reinserció dels presos condemnats per agressions sexuals al conseller de Justícia, Carles Mundó. En aquest sentit, Castells ha apuntat que "com a ciutadà i alcalde allò que hem de mirar de fer és garantir que els ciutadans tinguin garantits els seus drets i, per tant, hem de mirar que actuacions com la que avui ha culminat no tornin a passar". Per això, ha dit, "traslladarem al conseller que hem de garantir que aquesta gent ha d'estar en un lloc que no pugui provocar mal a ningú". Davant d'aquesta situació, Castells considera que s'ha de fer una "reflexió serena", ja que, segons ell, "el meu sentit comú em diu que un personatge amb una perillositat demostrada i demostrable i que no té cap escrúpol ni sentiment d'empatia cap a les víctimes no pot gaudir de beneficis penitenciaris". "Hem de fer una reflexió sobre què passa amb aquestes persones que han perdut la condició d'éssers humans i estan disposats a tot", ha apuntat el batlle igualadí. Castells també ha volgut agrair la tasca dels Mossos d'Esquadra, que ha titllat d'"exemplar". Per Castells, l'actuació policial va ser "ràpida, efectiva i eficient" i considera que es va poder detenir el presumpte agressor "a contra-rellotge". El batlle ha detallat que al llarg del diumenge -dia en què es va detenir el presumpte agressor- va estar "permanentment" en contacte amb el conseller d'Interior i el de Justícia. L'alcalde ha explicat que el presumpte agressor no era veí de la capital de l'Anoia, sinó que tenia una relació "tangencial" amb la ciutat. Segons fonts propers al cas, l'arrestat tindria almenys un familiar a Igualada. D'altra banda, la víctima tampoc seria veïna de la ciutat, sinó que hi estaria vinculada per una relació sentimental. En aquest sentit, el batlle ha volgut deixar clar que Igualada és una ciutat "raonablement segura" i "molt de tant en tant passen incidents d'aquest tipus". També ha apuntat que des de l'Ajuntament no tenien constància que el presumpte violador tingués vincles amb la ciutat i que passava els dies de permís a Igualada. Finalment, el batlle també ha volgut mostrar el "rebuig i la condemna unànime" de la corporació davant d'aquest fet i de "qualsevol agressió que s'hagi produït no només a la nostra ciutat, sinó a tot arreu, i sobretot les que van destinades a les dones". Castells també ha explicat que s'han posat al costat de la família de la víctima "en aquests moments tan complexos". Per condemnar l'atac del presumpte violador, el consistori ha convocat aquest dimecres a les vuit del vespre un acte de rebuig davant de la casa consistorial.